WC -istuimen valinta – muista ainakin nämä asiat!

Aikaisempien blogikirjoitusten avulla olemme kertoneet lähes kaikista niistä asioista, jotka liittyvä kylpyhuonetilojen ja saunan remontointiin. Artikkelin avulla mm. kiukaan ja kylpyammeen valinta on ollut helpompaa. Mutta entäs sitten wc-tilat, mitä asioita on otettava huomioon ennen remonttia? Tässä artikkelissa käydään läpi wc-istuimen valintaan liittyvät asiat.

WC-pönttö – ostanko halvimman vai onko laadulla merkitystä?

WC-istuinten laatu- ja hintaerot selittyvät pitkälti valmistusmateriaalien laatueroilla. Esimerkiksi Bauhausin valikoimasta löytyy 44 erilaista WC-istuinmallia (5.2.2021), joiden hintahaarukka on välillä 49€ – 579€. Myös istuimen teknologia vaikuttaa hintaan, esimerkiksi hiljainen vedentäyttö maksaa jonkin verran extraa. Tärkeä huomioitava asia on myös WC-istuimen korkeus, sillä väärällä korkeudella oleva istuin on äärimmäisen epämukava!

Jo pelkästään istuimen kansi tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia hifistelijälle, esimerkiksi istuimen kannen hitaampi sulkeutuminen on lisäominaisuus, josta moni on valmis maksamaan. Myös kannen materiaali vaikuttaa hintaa, mitä kovempi muovikansi, sitä enemmän se yleensä maksaa. Jos kansi on pikakiinnityksellä varustettu, on puhdistaminen silloin huomattavasti helpompaa.

S-lukollinen vai P-lukollinen istuin?

Ennen hankintaa ota selvää viemäröinnistä. Seinäviemäröinnin ollessa kyseessä voit asentaa ainoastaan P-lukollisen wc-pöntön, kun taas lattiaviemäröintiin sopii sekä P- että S -lukollinen malli. Ja taas kerran: jätä se asennus ammattilaiselle! Mieti myös valmiiksi haluatko lattiaan vai seinään asennettavan mallin, molempiin malleihin voi törmätä, joskin lattiamallit ovat tällä hetkellä vielä se huomattavasti suositumpi vaihtoehto.

Kun nämä asiat on selvitetty, voit siirtyä tekemään lopullista valintaasi. Varsinkin silloin, jos wc-istuimia on tarkoitus hankkia samalla kerralla useampi kappale, kannattaa myös näistä jättää tarjouspyyntö. Ota myös yhteyttä asennustyön tekijään ennen lopullista ostopäätöstäsi, ja varmista, että kaikki on asennuksen puolesta ok 🙂

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.