Voikukka valloittanut kotipihan? Kokeile tätä!

Jokainen omakotiasuja varmasti unelmoi kauniista pihasta, jossa komea nurmikko on yksi olennainen tekijä. Nurmikko ei kuitenkaan näytä hyvältä, jos et muista hoitaa sitä. Säännöllisestä leikkaamisesta huolimatta voi olla, että jossain vaiheessa havahdut voikukkameren valloittaneen valtaosan pihanurmikostasi. Mikäs sitten eteen?

Osa meistä varmasti nauttii voikukan ulkonäöstä, ja silloin mitään ongelmaa ei ole, sen kuin nautit kukkaloistosta! Suurin osa meistä kuitenkin haluaisi päästä kyseisestä kasvista eroon, mutta onko se edes mahdollista? On ja ei, täysin voikukkavapaata nurmikkoa emme voi luvata, sillä vaikka perkaisit huolellisesti koko nurmikentän, lentelee voikukan siemeniä naapurustosta aivan takuuvarmasti. Jos nurmikenttäsi ei ole ihan jalkapallokentän suuruusluokkaa, niin saat paljon aikaiseksi hankkimalla voikukan poistamista varten tehdyn apuvälineen.

Kuinka voikukan poistaja toimii ja mitä se maksaa?

Markkinoilla on lukuisia eri vaihtoehtoja, mutta allekirjoittanut valitsi noin 50€ maksavan Fiskarsin Xact -rikkaruohonpoistajan. Aiemmin voikukat oli vain revitty käsillä maasta, mutta näin selän välilevyongelmaisena rikkaruohonpoistaja oli juuri sopiva laite. Näin homma käytännössä meni:

 

Voikukanpoistaja

Aluksi tartutaan laiteella voikukkanippuun kiinni…

 

poistettu voikukka

Sitten vaan repäistään kukka irti laitteen vipuvartta käyttäen

 

Ja varoituksen sana! Pienestäkin pihasta voikukkaa irtoaa kottikärryllinen. Aikaa tähän hupiin meni leppoisalla tahdilla sellaiset puolitoista tuntia. 

pJos siis koet, että olet valmis repimään voikukkia irti reilun tunnin verran, ja toistamaan tämän prosessin säännöllisesti, niin kannattaa ilman muuta hankkia tämä laite 🙂

Kilpailuttamalla rautakauppahankinnat Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.