Vinyylilaatta – suosiotaan kasvattava lattiavaihtoehto

Onko edessäsi lattiaremontti, vai oletko vasta kenties rakennuttamassa itsellesi taloa? Lattiamateriaalin valintaa pohdittaessa esiin nousee helposti ne tavallisimmat vaihtoehdot: parketti-, lauta-, ja laminaattilattiat. Keittiöön tai eteiseen saatetaan harkita myös laattalattiaa, ja koko ajan suositummaksi vaihtoehdoksi ovat nousseet vinyylilaattalattia. Tässä artikkelissa kerrotaan lisätietoa vinyylilaatan hyvistä puolista sekä annetaan vinkkejä laatan valintaan.

Kuva vinyylilattiasta

Miksi valitsisin vinyylilaatan?

Esimerkiksi keittiö ja eteinen ovat paikkoja, joissa lattialle väkisinkin aina välillä putoilee jotain, pahimmillaan esim. keittiönlattia joutuu ottamaan vastaan rikkinäisestä astianpesukoneesta valuvat vedet. Puulattian ollessa kyseessä koko lattia menee tässä tilanteessa vaihtoon. Sensijaan laattalattia kestää hyvin vettä, ja voi sitä kautta säästää pitkän pennin remonttikuluissa.

Vinyylilattian hyvä puoli perinteiseen laattalattiaan on ehdottomasti sen ”pehmeys”, se tuntuu jaloissa miellyttävämmältä, eikä esim. lattialle putoava juomalasi välttämättä edes rikkoudu. Vinyylilaatat vaimentavat tehokkaasti askelien äänet, ja kuten muutkin laattalattiat, on vinyylilaatta äärimmäisen helppo asentaa. Vinyylilaattaa osataan arvostaa myös sellaisissa perheissä, joissa on lemmikkieläimia.

Eli kun mietit lattiamateriaalivaihtoehtoja, älä unohda vinyylilaattaa! Mitä asioita sitten kannattaa muistaa vinyylilaattaa hankittaessa? Seuraavassa 5 vinkkiä, joiden avulla onnistut varmasti!

5 vinkkiä vinyylilaatan hankintaan

Ennen kuin ryntäät ostoksille, käy läpi mielessäsi nämä 5 asiaa:

1. Kuinka paljon vinyylilaattaa tulen tarvitsemaan? Mittaa tarvittava pinta-ala tarkasti, ja varaa materiaalia noin 10% enemmän kuin mitä tarvittava määrä on.

2. Minkälainen laatta sopii ulkonäöltään mihinkin huoneeseen? Pelkästään Netraudan valikoimista löydät 132 eri laattamallia!

3. Muista ostaa samalla kaikki asennukseen tarvittavat työkalut ja tarvikkeet. Mahdollisesti jo pelkkä veitsi ja suorakulma riittävät, sillä ”napsautettavat” laatat ovat superhelppoja asentaa. Varmista asia kuitenkin vielä laattamyyjältäsi.

4. Selvitä, onko laatassa ftalaatteja. Ftalaatteja käytetään joissain vinyylilaatoissa pehmentämään laattoja, tämä voi muodostua ongelmaksi esim. perheissä, joissa on allergikkoja.

5 Kilpailuta hankintasi, se nyt vaan säästää aikaa, vaivaa, ja rahaa 🙂

Nämä ohjeet muistaen, kohti vinyylilaattaostoksia!

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.