Tekisinkö kaksiosta kolmion väliseinällä?

Rakentaisinko väliseinän asuntooni? Heti aluksi on hyvä mainita, että uusissa asunnoissa tehoneliöt ovat niin viimeiseen saakka mietittyjä, että on erittäin todennäköistä, että väliseinää ei ole järkevää rakentaa. Sen sijaan vanhoihin, isoihin kaksioihin on usein mahdollista saada väliseinän avulla rakennettua esimerkiksi erillinen työhuone. Jos olet edes hieman epävarma omasta osaamistasi, anna suosiolla ammattilaisen rakentaa väliseinä asuntoosi! Mutta jos olet varma, että osaat hoitaa asennuksen, niin voit säästä huomattavan summan rahaa tekemällä itse väliseinän. Ennen kuin aloitat, tutustu näihin kuuteen vinkkiin, jotka on hyvä ottaa huomioon.

Moni asia voi mennä asennusvaiheessa pieleen, kuinka vältän väliseinän asennuksen sudenkuopat?

Vaikka osaamista sinänsä olisi, voi asennus silti epäonnistua. Syitä tähän on useita, ja kaikki nämä epäonnistumisen syyt on täysin vältettävissä. Seuraavassa kuusi vinkkiä väliseinän asennukseen, näiden vinkkien avulla pääset lähemmäksi onnistunutta lopputulosta. Vinkit sopivat ei-kantavien väliseinien rakentamiseen:

1. Ilmoita taloyhtiön isännöitsijälle rakennussuunnitelmistasi. Jos tilan käyttötarkoitus ei muutu, et tarvitse rakennuslupaa, mutta taloyhtiössä asuessasi on isännöitsijä pidettävä ajan tasalla huoneistossasi tapahtuvista rakennusprojekteista.

2. Tarvitseeko sähköjohtoja vetää seinän sisään? Jos näin on, niin ota yhteyttä sähköasentajaan. Tämä asia unohtuu aina silloin tällöin innokkaalta väliseinän rakentajalta, ja vasta valmista seinää katsoessa tulee mieleen, että “Ai niin joo, sähköt olisi olleet kivat..”

3. Onko lattiassa lattialämmitys? Jos on, liimaa väliseinän aluspuut lattiaan, älä poraa lattiaan reikiä! Selvitä myös, kulkeeko lattiassa sähkö- tai vesijohtoja.

4.  Tarvitsetko huoneeseen äänieristyksen? Käytä eristyslevyjä, sillä esimerkiksi pelkkä kipsilevy väliseinässä ei vielä tarjoa riittävää äänieristystä.

5. Käytä kertopuuta, jos haluat säästää rahaa väliseinärakenteissa. Kertopuu on erittäin kestävää, mutta se on edullisempaa ja muokattavampaa.

6. Muista jättää väliseinän yläjuoksun ja kattoristikon väliin paisumisvara! Tämä siis silloin, kun olet rakentamassa ei-kantavaa seinää.

Kuinka paljon säästän, jos rakennan väliseinän itse?

Kuten alussa mainittiin, niin jos tunnet vähänkin epävarmuutta asennuksen suhteen, pyydä ammattilainen rakentamaan väliseinä. Se maksaa totta kai enemmän, mutta toisaalta vältyt silloin ikäviltä yllätyksiltä. Raakana yleistyksenä voidaan todeta, että itse tekemällä säästät 1000-2000€, tämä toki riippuu monesta asiasta. Jos päätät tehdä väliseinän itse, niin muista kuitenkin kilpailuttaa hankintasi jättämällä tarjouspyyntö Rautakauppias.fi -palvelun kautta 🙂

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.