Väliovi ja sen hinta? Kuinka paljon väliovesta kannattaa maksaa?

Yksi asia jota ei välttämättä mielletä sisustusratkaisuksi, on väliovien asentaminen asuntoon. Tämä kuitenkin vaikuttaa paljon koko asunnon tunnelmaan ja yleisilmeeseen, joten väliovien asentamista kannattaa harkita asunnon sisustusta mietittäessä. Mitä asioita pitää huomioida väliovien valinnassa ja kuinka paljon väliovet suunnilleen maksavat? Tämän artikkelin avulla saat vastaukset noihin kysymyksiin!

Sisäovi

Väliovet on helppo vaihtaa, miksi en siis uusisi asuntoni ilmettä väliovien avulla?

Väliovista voidaan mainita mm. seuraavat hyvät asiat:

  • Äänieristetyt ovet parantavat koko asunnon äänieristystä, ja pystyt esim. työskentelemään paremmin häiriöäänten ulottumattomissa.
  • Väliovet toimivat sisustuselementteinä, eri valikoimista löydät mm klassisia ja moderneja malleja.
  • Ovet vaikuttavat myös tilaratkaisuihin. Jos sinulla on mahdollisuus asentaa seinän sisään avautuva väliovi, vapautuu asuntoon lisää tilaa sillä avautuva oven tilaa ei tarvitse enää huomioida.
  • Lasitetuilla väliovilla pystyt vaikuttamaan voimakkaasti myös eri huoneiden valoisuuteen.
  • Ja vielä yhteenvetona: väliovien avulla nyt vaan on parempi mahdollisuus jakaa eri tiloja asuntoosi ja näin lisätä asunnon asumisviihtyvyyttä!

Paljon hyviä asioita on siis tarjolla verrattain vaivattomasti. Mitä asioita pitää huomioida sitten itse väliovien valinnassa?

Väliovien valitseminen ja hinta

Väliovia on markkinoilla lukuisia eri malleja. Pelkästään Bauhausin valikoimasta löytyy 136 erilaista sisäovimallia, joiden hintahaarukka asettuu välille 40€ – 649€. Välioven hinta on tietenkin riippuvainen sekä mallista, materiaalista, että yksityiskohdista. Koska sisäovi on niin olennainen osa asunnon ilmettä, ei tässä tilanteessa kannata mennä halvin hinta edellä, vaan miettiä oven ulkonäön sopivuutta asuntoon ja sen sisustukseen. Ja aina kannattaa jättää tarjouspyyntö saadaksesi sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Jos et ole varma, minkälainen sisäovi asuntoosi parhaiten sopisi, kannattaa kysyä neuvoa asiansa osaavalta sisustussuunnittelijalta. Tämä maksaa itsensä varmasti takaisin, sillä saatat ”joutua” katselemaan valitsemaasi ovea jopa kymmenien vuosien ajan. Päätitpä sitten tehdä kaiken itse tai turvautua asiantuntijan apuun, on sisäoven asentaminen todennäköisesti hinta/laatu -suhteeltaan yksi parhaimmista sisustusratkaisuista, jonka tulet tekemään. Eli ei muuta kuin rohkeasti valitsemaan!

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.