Ulkoporeallas – vai ostaisinko sittenkin kylpytynnyrin? 

Ulkoporealtaat tulivat aikoinaan suomalaisille tutuiksi lähinnä MTV:n rap-videoiden kautta. Kuitenkin jo vuosien ajan myös täällä Pohjolassa on ollut mahdollisuus nauttia päivittäinen shampanja -annos omalla takapihalla poreilevassa vedessä makoillen. Viime aikoina kylpytynnyrit ovat vahvasti syöneet elintilaa ulkoporealtailta, kumpi siis olisi sopiva vaihtoehto pihamaalle? Tässä artikkelissa käydään pääpiirteittäin läpi ulkoporealtaan valintaa tukevia seikkoja, ja niiden perusteella jokainen voi tehdä omat ratkaisunsa (joka tapauksessa hankinta kannattaa aloittaa tarjouspyynnön jättämisellä).

ulkoporeallas terassilla

Ulkoporealtaan asennus ja käyttö

Ulkoporealtaan voi asentaa käytännössä lähes jokaiseen pihaan. Tasainen ja kestävä pinta (esim. sorapatja tai terassi) soveltuu oikein hyvin, kunhan se kestää sekä altaan, veden, että kylpijöiden painon. Ennen hankintaa varmista vielä kuntasi lupaviranomaisilta, että altaan asentaminen on ok, yleensä tässä ei ole mitään ongelmaa, sillä kyseessä ei ole kiinteä rakennelma. Konsultoi myös sähköasentajaa ennen ostamista, että sähkökaapissa on riittävästi tehoa allasveden lämmittämiseksi.

Paljuun eli kylpytynnyriin verrattuna ulkoporealtaan käyttö on huomattavasti helpompaa. Poreallas ei vaadi monen tunnin lämmitystä eikä vettä tarvitse jatkuvasti vaihtaa, siitä pitää huolen altaaseen annosteltu kloori ja erillinen kuitusuodatin. Tässä kohtaa tulee se iso ero paljuun verrattaessa, mieti tarkkaan ennen hankintaa, oletko valmis pitkiin lämmitys-, tyhjennys- ja puhdistusoperaatioihin? Moni kylpytynnyri jääkin alkuinnostuksen jälkeen täysin vaille käyttöä, sillä palju vaatii runsaasti toimenpiteitä, jos tarkoituksena on kylpeä esim. viikoittain. HUOM! Muista ulkoporealtaan kohdalla aina varmistaa, että eristekansi menee kunnolla kiinni käytön jälkeen. Tämä vaikuttaa suuresti siihen, että allas ei kuluta turhaan energiaa.

Ulkoporeallas - kansi auki

Ulkoporealtaan hinta

Kuluttajalla on nykyään runsas määrä erilaisia ulkoporeallasvaihtoehtoja, ja kuten aina, perusmallin hinta on jotain ihan muuta kuin monilla lisäominaisuuksilla varustettujen mallien. Edullisimmillaan ulkoporealtaan voi saada 4000 euron pintaan, esim. Allastukun ulkoporeallas Kalla on tästä hyvä esimerkki. Toisesta ääripäästä löytyy esim. Novitek Halti Premium, jonka hinta on yli 12000 euroa. Tässä mallissa maksat mm. penkkien muotoilusta, monipuolisista hierontaohjelmista ja wifi -etäohjauksesta. Kannattaa siis hetki pohtia, mistä asioista olet valmis maksamaan, ja tehdä vasta sitten hankintapäätös. Kaikista kalliimmaksi tulee, jos teet hätäisen valinnan ja joudut sijoittamaan lisää rahaa uuteen porealtaaseen…

Ulkoporeallas terassilla

Lopuksi

Yhteenvetona voidaan siis todeta, että jos etsit helppokäyttöistä ja helppohoitoista ratkaisua kylpemiseen, kannattaa todennäköisesti valita kylpytynnyrin sijaan ulkoporeallas. Kilpailuttamalla saat varmasti sopivan tarjouksen ja mallin, jossa on juuri ne ominaisuudet mitä ulkoporealtaaltasi kaipaat. Muutamalla tuhannella eurolla saat jo hankittua pihallesi oman spa-ympäristön, jota voit vielä esim. erilaisilla lyhdyillä tai muilla valaistusratkaisuilla täydentää. Ja lasi shampanjaa luonnollisestikin kruunaa nautinnon 🙂

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.