Uima-allas hankittuna? Älä unohda lisävarusteita!

Uima-allas on varmasti monen haaveissa silloin, kun aurinkoisena kesäpäivänä tuijottelemme pihallamme sijaitsevaa ”juuri uima-altaalle sopivaa” kohtaa. ”Tuohon kun rakennan ensin terassin, niin uima-allas sen päälle on ihan ehdoton juttu”. Homma on siis siinä kohtaa tekemistä vaille valmis 🙂
 
Kun terassi on saatu valmiiksi, ja sopiva uima-allaspaketti on hankittuna, on tarvittavat hankinnat tehtyinä. Vai onko? Muutamat lisähankinnat parantavat huomattavasti uintikokemuksen laatua, osa hankinnoista voidaan nähdä jopa täysin välttämättöminä. Eli kun terassin ja allaspaketin suhteen kaikki päätöksen on tehty, tulee eteen vielä yksi kokonaisuus: uima-altaan lisävarusteet. 
 
Osaatko suoraan luetella, mitä kaikkea muuta tarvitset altaan yhteyteen? Ei hätää, emme mekään osanneet! Tästä johtuen on vielä kerran aika ottaa yhteys Rikuun, joka on auttanut meitä jo terassilautojen ja itse uima-altaan hankinnan suhteen. Annetaan siis Rikun kertoa omista hankinnoistaan.
 
Uima-allas lisävarusteet
 

Vuorossa on siis uima-altaan hankkineen Rikun haastattelun kolmas osa. Tavoitimme Rikun juuri parahiksi oman uima-altaansa äärestä, ja saimme hänet vielä kerran valottamaan sitä, minkälainen prosessi uima-altaan lisävarusteiden hankkiminen oli.

Kertauksena vielä, Riku perheineen asuu omakotitalossa Turun keskustan välittömässä läheisyydessä. Uima-allas oli ollut jo pitkään haaveissa, ja koko prosessi lähti käyntiin terassin rakentamisesta, josta siirryttiin itse uima-altaan kasaamiseen. Kuten aikaisemmissa artikkeleissa jo kirjoitettiin, kannattaa käydä tarkkaan läpi eri uima-allasvaihtoehdot, ja tutustua aikaisempiin artikkeleihin, mm. Drop-altaita käsittelevä blogikirjoituksemme antaa lisätietoa hieman toisenlaisesta allasmallista. 

Moi Riku, kerran vielä mennään! Uima-allas on nyt onnellisesti pihalla, ja altaan kasaamisvaiheet on nyt käyty läpi. Puhutaan vielä altaan lisävarusteista, eli mitä muita hankintoja teit itse altaan lisäksi ja miksi? 

Moi! Mielelläni kerron myös näistä asioista. Ensinnäkin, lisävarusteiden hankintaa kannattaa miettiä jo ennen altaan hankkimista, mutta samalla pitää myös varautua siihen, että joitain lisävarusteita saatat joutua ostamaan pakon sanelemana. Tämä esim. sellaisessa tilanteessa kuten itselläni oli, eli altaan mukana tullut suodatin ei ollut riittävän laadukas.

Itse ostin allaspaketin lisäksi Netraudasta hiekkasuodatinjärjestelmän ja lämmittimen. Allaspaketin mukana tullut suodatin ei vaan toiminut riittävän hyvin, ja näin että reilu 300€ on sellainen summa, mikä kannattaa sijoittaa parempaan puhdistimeen. Tämä ei valitettavasti ole mennyt ihan putkeen, sillä yksi hiekkasuodattimen osista oli väärä, ja tästä johtuen laite vuotaa. Olen reklamoinut asiasta, ja homma saadaan toivottavasti kuntoon ihan lähiaikoina.

Allaslämmitin on mielestäni ihan ehdoton hankinta näillä leveyksillä. Päädyin siis tuohon Netraudan lämmittimeen, mikä on riittävän tehokas altaaseen. Hintaa lämmittimelle tuli 149€ plus tietenkin sähkölaskut siihen sitten vielä päälle. Jos jotain kritiikkiä pitäisi sanoa tästä tuotteesta, niin käyttöohjeet olivat todella surkeat. Niitä piti tavata aika pitkään, eivätkä ohjeet siltikään täysin auenneet. Ja väitän olevani aikas hyvä ja kokenut erilaisten ohjeiden lukija 🙂

Mitenkäs sitten se altaan huoltaminen? Kuinka paljon altaan huolto työllistää? 

Altaan huolto on suodattimesta johtuen helppoa. Käytän myös Netraudasta ostamiani altaan suodatinpalloja. Pallot pestään pesukoneessa, eli ne ovat käytettävissä aina uudelleen. Toki sitten kaikki irtoroskat saa helposti haavilla poistettua.

Tärkeä lisävaruste on myös altaan kansi, minkälaiseen ratkaisuun päädyit sen suhteen?

Ostin Tokmannilta altaan suojapeitteen. Kansia on melko vähän markkinoilla, varsinkin, kun kyseessä ei ole mikään ihan tusinatavara-allas, eli pyöreä tms. Haluaisin lämpökannen mutta niitä ei ole saatavilla. Ajattelin rakentaa itse kannen käyttäen finnfoam-levyä sekä alumiinia. Mutta se on sitten ihan oma projektinsa!

Uima-allas terassille

Kiitos paljon näistä vinkeistä. Olisiko vielä ehdottaa jotain muuta tarpeellista lisävarustetta? Mitenkäs esimerkiksi vastavirtalaite, joka mahdollistaa kovemmankin uintitreenin?

Kyllä vastavirtalaite olisi ollut tässä tapauksessa aivan turha, tarkoituksena ei ole kauhoa altaassa verenmaku suussa, vaan nauttia kesäpaivistä omassa altaassa kelluen 🙂

Kiitokset Rikulle! Hienoa, että jaksoit vielä kerran opastaa meitä uima-altaan hankinnan saloihin 🙂

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.