Uima-allas tekee pihastasi lomakohteen! Mitä asioita kannattaa muistaa?

Vaikka terassisi olisi onnistuneesti sijoitettu siten, että aurinko paistaa terassille lähes koko päivän, ja terassikalusteet sekä valokatteet ovat hankittuina, yksi asia vielä puuttuu täydellisestä Fuengirola-simulaattorista 🙂 Ja se asia on tietenkin uima-allas! Mikään ei tuo paremmin lomatunnelmaa omalle pihalle kuin aamu-uinti omassa altaassa, eikä aamupala maistu milloinkaan paremmalta kuin kesäisen pulahduksen jälkeen.
 
Jos haluat investoida todella tyylikkääseen porealtaaseen, kannattaa tutustua Drop-altaasta kertovaan artikkeliimme. Tässä blogikirjoituksessa keskitymme kuitenkin siihen perinteisempään malliin, eli sellaiseen uima-altaaseen, jossa voit uiskennella altaan päästä päähän tai vaihtoehtoisesti vain kellua uimapatjalla ja nauttia kesäpäivistä. Eli pidemmittä puheitta, tutustutaan tarkemmin Rikun uima-altaaseen!
 
Uima-allas pihalle
 
Uima-allas pihalle – sijoitus, joka maksaa itsensä varmasti takaisin

Haastattelimme Turussa omakotitalossa asuvaa Rikua jo edellisessä artikkelissamme, jossa kerroimme uima-altaan pohjaksi tulevan terassin rakentamisesta.  Kun terassi oli saatu valmiiksi, oli aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Eli vuorossa on Rikun haastattelun osa 2, jossa Riku kertoon tarkemmin uima-altaan hankinnasta ja kokoamisesta.

Moi Riku, ja kiitos kun jälleen kerran pääsit haastateltavaksi. Ihan kertauksen vuoksi, kerrotko ensin, että minkälaisessa talossa sinä ja perheesi asutte?

Tottakai! Asumme siis Turun keskustan läheisyydessä olevalla omakotialueella, piha-alueella on kokoa noin 500 neliötä. Pihalle on jo rakennettu isohko 25 neliön terassi, jolta löytyy pergola, johon rakensin vielä valokatteen. Sinänsä siis meillä on jo oikein viihtyisät oltavat, mutta haaveena oli saada oma uima-allas, ja tätä varten tarvittiin ensinnäkin  jykevä terassi, jotta uima-allas saadaan tasaisesti pystytettyä, ja sitten piti valita sopiva uima-allas.

Uima-allas terassille

 

Kuinka uima-altaan valinta tapahtui ja minkälaiseen altaaseen päädyit?

Ensinnäkin, minut yllätti se, kuinka valtava uima-altaiden menekki oli ollut. Todennäköisesti tämä johtuu osittain koronasta, mutta varmasti myös sillä on merkitystä, että ihmiset ovat valmiita panostamaan yhä enemmän siihen, että lomaa voi viettää onnistuneesti myös kotipihalla. Tämä hurja menekki kannattaa siis huomioida, eikä jäädä miettimään hankintaa liian pitkäksi aikaa.

Suoritin hieman vertailua, ja sopivimmalta vaihtoehdolta vaikutti Netraudan myymä Bestway Power Steel -allas. Altaan koko on 4,24 metriä x 2,5 metriä ja se sopi täydellisesti rakentamani terassin päälle. Satuin ostoksille juuri oikeaan aikaan, ja allas maksoi silloin 307€. Bonuksena pitää vielä mainita, että sain Netraudasta todella hyvää asiakaspalvelua!

Mikä yllätti eniten saamissasi tarjouksissa sen nopeuden lisäksi?

No ehkä uima-altaan laatu yllätti hieman, ja ehdottomasti siis positiivisella tavalla! Mitään negatiivisia yllätyksiä ei tullut. Ehkä voisin vielä mainita sen, että kokoaminen oli todella vaivatonta. Laadukkaat osat sopivat toisiinsa todella hyvin, ja kokoaminen vei aikaa vain 30 minuuttia. Voin ehdottomasti suositella kyseistä allasta, kokoaminen onnistuu varmasti, vaikka et mikään remonttiguru olisikaan!

Uima-allas terassille

 

Kerro vielä loppuun siitä, mitä vinkkejä antaisit uima-altaan ostoa harkitsevalle?

Ensinnäkin se, että osta ns. ”merkki-allas”, kannattaa panostaa laatuun, sillä se näkyy sekä kokoamisen helppoutena että parempana käyttömukavuutena. Toiseksi, panosta myös uima-altaan kanteen, se kun ei yleensä tule mukana valmiissa paketissa. Ja kolmanneksi, mieti jo valmiiksi mahdolliset lisälaitehankinnat (HUOM! Näistä on tulossa oma blogikirjoituksensa), sillä paketin mukana tulevat suodattimet ja muut lisälaitteet eivät välttämättä ole riittävän hyviä.

Kiitos jälleen kerran Rikulle haastattelusta, jatkamme tarinaa vielä uima-altaan lisälaitteiden osalta seuraavassa blogikirjoituksessamme 🙂

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.