Olisiko minusta oman tuotteen suunnittelijaksi?

Rautakauppatuotteiden myyjiä on Suomessa valtava määrä, mutta harvoin tulee mietittyä, kuka toimittaa tuotteita jälleenmyyjille. Pääsimme haastattelemaan Näsin Oy:n Seppo Kotroa, ja tätä kautta saimme tutustua maailmaan erilaisten työkalujen valmistukseen ja maahantuontiin liittyen. Toivottavasti jokainen lukija saa tästä artikkelista kipinän alkaa suunnitella omaa, arkea helpottavaa työkalua!

Näsin Oy on lähes 90 vuotta vanha perheyritys, joka sijaitsee Lempäälässä. Asiakkaina Näsin Oy:llä on hyvin varustetut rautakaupat sekä erilaiset ammattiliikkeet, jotka jälleenmyyvät korkean laatutason työkaluja. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että Näsin Oy tekee tuotesuunnittelua ja valmistusta myös mittatilaustyönä yhdessä asiakkaiden kanssa, ja tätä kautta onkin syntynyt lukuisia toimiviksi havaittuja tuotteita.

Seuraavassa Näsin Oy:n yrittäjä Seppo Kotro kertoo meille lisää maailmasta, joka on ikään kuin työkaluja myyvien liikkeiden ”taustalla”:

Näsin Oy on yksi työkalualan pitkän linjan toimioista, kertoisitko yrityksestä hieman tarkemmin?

”Näsin Oy on siis erittäin perinteikäs, jo vuonna 1928 perustettu yritys. Toimintaamme kuuluu erilaisten työkalujen valmistus ja maahantuonti, sekä niiden myyminen jälleenmyyjille, kuten esimerkiksi Bauhausille, RTV:lle, Maalarimestarit Oy:lle ja K-raudan myymälöille. Asiakkaamme osaavat arvostaa tuotteidemme laatua, kotimaisuutta sekä ekologisuutta. Ekologisuus näkyy tuotteissamme mm. siten, että vältämme muovin käyttöä raaka-aineena, tuotteiden kädensijat on tehty puusta, ja esimerkiksi kaikki lastat on tehty vanerista.”

Puhut paljon tuotteiden laadun nostamisesta keskiöön, miksi asiakkaan ei mielestäsi kannata ostaa ”halpisversiota”?

”Tähän voisi melkein todeta, että jos haluat halvan tuotteet, osta varmuuden vuoksi kaksi kappaletta. Niin se vain menee, että kannattaa ostaa mieluummin aina yksi hyvä työkalu, tällöin työnjälki ei ole ainakaan välineistä kiinni. Esimerkiksi halvat tasoituslastat ovat käytännössä aina hieman käyriä, ja niillä ei kerta kaikkiaan saa tehtyä täysin tasaista jälkeä. Halpa ja huono tasoituslasta ”piirtää” aina jonkin verran, ja tasoitus ei onnistu. Muista, että silloin sinä et ole huono tekijä, vaan laitteet tekevät suorituksesta huonon.”

Koska teillä on omaa valmistustoimintaa, saat myös loppuasiakkailta yhteydenottoja uusista tuotetoiveista. Onko usein käynyt siten, että asiakkaan idea on mennyt teillä valmistukseen?

”Todella usein, se on meillä ihan arkipäivää, sillä loppuasiakashan se on, joka käyttää tuotteitamme ja sitä kautta niitä uusia ideoita tuotteiden jatkokehittelystä tai jopa ihan uusista tuotteista nousee. Pyrimme aina kuuntelemaan näitä asiakkaiden ehdotuksia erittäin tarkkaan, ja on aina hieno hetki, kun saamme tarjottua asiakkaalle juuri hänen tarpeisiinsa räätälöidyn tuotteen. Meille riittää, että asiakas toimittaa ruutupaperille piirretyn tuotteen, todella usein ne pystytään jo ihan siltä pohjalta toteuttamaan. Pitää kuitenkin muistaa, että emme toteuta sähkökäyttöisiä tuotteita. Eli jos saat hyvän idean, niin ole meihin yhteydessä, jokainen voi olla oman elämänsä Pelle Peloton kun vaan avaa silmänsä mahdollisuuksille!”

Toivottavasti mahdollisimman moni lukija tarttuu tähän täkyyn, suuri kiitos Seppo Kotrolle loistavista vinkeistä!

Haluatko oman yrityksesi esittelyn sivuillemme? Ota yhteyttä niin teemme haastattelun!

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.