Millainen kokki olet? Näin valitset itsellesi sopivan tiskialtaan!

Nyt on vuorossa tiskiallas! Aikaisemmissa artikkeleissamme olemme jo kattavasti käyneet läpi lukuisia keittiön remonttikohteita, joiden avulla saat parannettua kokkauskokemustasi aina vaan korkeammalle tasolle. Esimerkiksi liesituulettimen ja kivitasojen valinnassa kannattaa käyttää harkintaa, ja valita heti kerralla juuri itsellesi sopivat ratkaisut. Tällä kertaa keskitymme tiskipöytään, joka on yksi niistä hankinnoista, joka onnistuessaan vaikuttaa ihan joka ikisen päivän kulkuun. Oikein valittu tiskipöytä altaineen tekee ruoanlaitosta mahdollisimman vaivatonta, ja se taas maksaa itsensä takaisin vuosien varrella todella ruhtinaallisesti!

Tiskiallas 

Tiskialtaan valinnassa kannattaakin kiinnittää huomiota ensinnäkin siihen, kuinka monta vuotta olet suunnitellut asua asunnossasi keittiöremontin jälkeen. Niin keittiö- kuin kaikki muutkin remonttikulut kannattaa jakaa usean vuoden käyttö huomioiden. Tällöin konkretisoituu se tosiseikka, että usein aika kovilta summilta kuulostavat remonttikulut eivät loppujen lopuksi olekaan niin suuria uhrauksia esim. kymmenen vuoden aikajänteellä tarkasteltuina. Mutta siis, tässä artikkelissa perehdytään tarkemmin tiskipöydän hankintaan liittyviin asioihin, eli lue tämä läpi ennen lopullista valintaasi!

Tiskialtaan hinta ja 4 muuta huomioitavaa seikkaa

Tiskialtaan valinta on periaatteessa erittäin helppoa: mieti mitä haluat, etsi netistä sopiva malli ja jätä tarjouspyyntö Rautakauppias.fi -palveluun. Kuitenkin valinnassa auttaa huomattavasti, kun otat huomioon nämä neljä asiaa:

1. Tiskialtaiden määrä: yksi, kaksi, vai puolitoista allasta? Jos tiskaat  paljon käsin, kaksi isoa allasta on yleensä paras vaihtoehto (jos vain tila riittää 🙂 ). Puolellatoista altaalla tarkoitetaan tässä yhteydessä yhden iso ja yhden pienen tiskialtaan yhdistelmää. Tämä sopii parhaiten silloin, kun käytät pääasiassa astianpesukonetta. Yksi iso allas toimii hyvin myös monessa tilanteessa, mutta ongelmana on tällöin se, että et pysty kaatamaan ylimääräistä pesuvettä toiseen altaaseen.

Tiskiallas_2

2. Paljonko tarvitset laskutilaa? Jos asut yksin, tarvitset tiskipöydän laskutilaa huomattavasti pienemmän määrän kuin suurperheen ollessa kyseessä. Laskutilan määrään vaikuttaa käytettävissä oleva tila, mutta myös tiskialtaiden koko ja määrä.

3. Mikä materiaali sopii sinulle parhaiten? Yleisin materiaali on ruostumaton teräs, mutta tutustu myös muihin vaihtoehtoihin. Keittiösi näyttää aivan erilaiselta, jos päätät käyttää keittiöaltaan materiaalina vaikkapa kvartsikomposiittia.

4. Muista myös ”hifistely”! Pientä luksusta tiskialtaaseen tarjoaa esimerkiksi altaan tulppa, jonka saat nappia painamalla nousemaan, tai hyvin ääni- ja lämpöeristetty tiskiallas.

Tiskiallas_3

Entäs se hinta? Mitä tiskiallas maksaa?

Kun olet muodostanut näkemyksen siitä, millaisen tiskipöydän haluat, voit alkaa tutustua erilaisiin malleihin. Tiskialtaiden hinnoittelu lähtee esim. Ikeassa 39€:n hinnasta, jolla saat pienen, upotettavan tiskialtaan. Hintahaarukan yläpäässä taas on kahden altaan Bredsjön -malli, jonka hinta on (6.3.2021) 507 euroa. Tarjouspyynnön avulla saat tarjoukset eri toimijoilta, ja voit luottaa siihen, että saat juuri sinulle sopivan kokonaisuuden hankittua. Eli perehdy asiaan – mieti keittiösi asettamat rajoitteet – selaa eri vaihtoehtoja – jätä tarjouspyyntö – se on siinä! 🙂

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.