Valitsisinko katon, joka kestää jopa sadan vuoden ajan?

Tiilikatto, miksi valitsisin juuri sen? Mitä asioita mietit valitessasi kattomateriaalia? Esimerkiksi peltikatto on monessa tilanteessa erittäin hyvä vaihtoehto, ja peltikattoja näkeekin runsaasti jokaisella omakotitaloalueella. Ennen valintaa kannattaa myös perehtyä huopakaton asentamiseen liittyvään artikkeliin. Erittäin ajankohtaisena vaihtoehtona esille voidaan kuitenkin nostaa myös tiilikatto. Harva tulee edes ajatelleeksi, kuinka helppohoitoinen ja energiatehokas vaihtoehto tiilikatto on. Tässä artikkelissa kerrotaan tarkemmin tiilikaton valintaan liittyviä hyviä puolia sekä vinkkejä tiilikaton valintaan.  

Tiilikatto_maisema

Tiilikaton hyvät puolet – niitä on runsaasti!

Kuten jo todettiin, on tiilikatto erittäin ajankohtainen vaihtoehto tiedostavalle kuluttajalle. Tiilikaton hyviä puolia on useita, esimerkiksi:

1. Tiilikatto on ekologinen vaihtoehto

Tiilikatto kestää VTT:n elinkaarianalyysin mukaan todella pitkään, betonitiilikatto kestää 70 vuotta ja savitiilikatto jopa 100 vuotta käyttökuntoisena! 

2. Tiilikatto on lähes huoltovapaa

Tiilikatto edustaa ehdottomasti myös helppoutta, sillä se ei vaadi suuria huoltotoimenpiteitä. Käytännössä pari kertaa vuodessa tehtävä roskien harjaaminen riittää, ja omakotiasujan ei tarvitse miettiä maalaamista tai pinnoittamista.

3. Tiilikatto on edullinen 

Tiilikaton asennuskustannukset ovat verrattain alhaiset, ja asennus- ja materiaalikuluissa voidaan ottaa huomioon se tosiseikka, että mitään valtavia huoltokuluja ei ole tulossa kymmeniin vuosiin.

4. Kattotiilien äänieristys on huippuluokkaa

Sateen ropina peltikatolla voi tuntua ajatuksena romanttiselta, mutta moni pitää silti kattotiilien mukanaan tuomaa hiljaisuutta parempana vaihtoehtona 🙂

5. Katon korjaaminen on vaivatonta

Joskus käy niin, että yksittäinen kattotiili syystä tai toisesta vaurioituu. Sen vaihtaminen uuteen on helppoa eikä se vaadi isoa asennusprosessia.

6. Kattotiilien lämmönsäätely on huippuluokkaa

Suomen ankarat ilmasto-olosuhteet eivät muodostu ongelmaksi, tiilikatto kestää hyvin suuriakin lämmönvaihteluja ilman vaurioita.

Osaisinko asentaa kattotiilet itse? Nykyään kattotiilet asennetaan aina aluskatteen päälle ilman laastia, ja netti on pullollaan asennusohjeita sekä teksti- että videomuodossa. Suosittelemme kuitenkin, että tilaat asennustyön ammattilaiselta, sillä tiivis katto on ehdoton edellytys talon kunnossa pysymiseen, ja pienikin virhe voi vaikuttaa ratkaisevasti katon tiiviyteen. 

Eli jos et suvereenisti hallitse ristimittaamalla tehtävää katon suorakulmaisuuden varmistamista, aluskatteen asentamista, ja ruodelaudoituksen tekoa, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Kattotiilet kannattaa hankkia jättämällä tarjouspyyntö, sillä tarjontaa on paljon ja jättämällä tarjouspyynnön Rautakauppias.fi -palvelun kautta, varmistat sen, että saat yhdellä lomakkeella yhteyden lukuisiin eri tavarantoimittajiin.

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.