Valitse terassiruuvit oikein, muista ainakin nämä asiat!

Ennen terassin rakennusvaihetta on tehtävä monta tärkeää valintaa. Kuinka leveän laudan valitsen? Millaiset runkopuut ovat sopivia? Laitanko samalla myös valokatteen terassille? Terassiruuvit ovat valitettavan usein sellainen asia, joiden valintaan ei kiinnitetä riittävästi huomiota. Ei nimittäin ole aivan sama, että minkälaisia ruuveja terassitalkoissa käytetään. Tässä artikkelissa kerromme terassiruuvien valinnassa huomioitavia asioita.
 
Erilaisia terassiruuveja
 
Mutta minkälainen ruuvi sitten pitäisi valita? Ruuveja löytyy erilaisia malleja ja myös niiden laadussa on aste-eroja. Haluatko siis panostaa hieman enemmän, ja hankkia kaikista laadukkaimpia terassiruuveja, vai riittäisikö ihan ok perus-vaihtoehto? Myös terassiruuvin käyttökohde vaikuttaa valintaan. Eli jonkin verran sitä pohdittavaa on myös terassiruuvien valinnassa, mutta ei hätää, jatketaan tästä eteenpäin ja käydään läpi ne tärkeimmät valintaan vaikuttavat asiat!
 
Terassiruuvit – mieti valmiiksi nämä neljä asiaa
Laadukkaan valikoiman erilaisia terassiruuveja löydät rautakaupoista, kuten esimerkiksi K-raudasta, Starkilta, tai Bauhausista. Kannattaa kuitenkin muistaa, että terassiruuveja myyvät todella monet eri toimijat, myös esimerkiksi Tokmannin ja Clas Ohlsonin valikoimista voit käydä poimimassa itsellesi sopivat ruuvit. Valitsetpa sitten minkä tahansa lukuisista ostospaikkavaihtoehdoista, mieti valmiiksi nämä neljä asiaa:
 
 
1. Terassiruuvin malli
 
Terassiruuvin mallin määrittää ensisijaisesti se, rakennatko terassin kovasta vai pehmeästä puumateriaalista. Pehmeästä puusta rakennettavalle terassille soveltuu harvakierteinen ruuvi, joka uppoaa puuhun nopeasti ja tarttuu erittäin hyvin. Kovalle puumateriaalille kannattaa käyttää ruuvia, jossa on leikkaava kärki.
 
Erimallisia terassiruuveja
 
2. Terassiruuvin pituus
 
Terassiruuvin pituudet vaihtelevat suuresti, ja usein kokematon terassinrakentaja valitsee liian lyhyen ruuvin. Nyrkkisääntönä voidaan todeta, että terassiruuvin pituuden pitäisi olla vähintään kaksi kertaa kiinnitettävän laudan paksuuden verran. Tämän nyrkkisäännön muistaminen helpottaa valintaasi huomattavasti.
 
3. Terassiruuvin materiaali
 
Terassiruuvin valinnassa päädytään yleensä joko A2- tai A4 -terassiruuviin. A2 -malli on se, mikä yleensä valitaan. Se on ruostumaton terassiruuvi, joka kestää hyvin säätilan vaihteluita. Jos terassin tulee kestää merivettä, kannattaa valita ruostumaton A4 -terassiruuvi. Joissain tilanteissa olla vaihtoehtona myös korroosioluokka C4 -mallinen terassiruuvi, käytännössä tämä sopii esimerkiksi pienemmille terasseille sisämaassa.
 
4. Terassiruuvin väri
 
Ruuvin värillä ei ole mitään valtavan suurta merkitystä, suurin osa ruuvia menee puun sisään näkymättömiin, mutta terassin antama vaikutelma saadaan viimeisteltyä käyttämällä oikeanväristä ruuvia. Vaihtoehtoina on mm. harmaa, ruskea, kirkas ja vihreä. Jos vain mahdollista, niin kannattaa valita ruuvi terassilaudan väriin sopivaksi.
 
Terassiruuvimalleja
Terassiruuvien hinnat – mitä terassiruuvit maksavat?
Terassiruuveja tarjoavia yrityksiä on Suomessa valtava määrä, ja hinnat vaihtelevat jonkin verran. Mitään tarkkoja lukuja on mahdoton antaa, mutta muista, että myös tässä tapauksessa hinta ja laatu käyvät käsi kädessä. Tähän voidaan kuitenkin antaa yksi hyvä vinkki: laita tarjouspyyntö ruuveista samaan tarjouspyyntöön, johon laitat tarjouspyynnön terassilaudoista. Ole tarkkana, että näennäisen edullista terassilautatarjousta ei ole kompensoitu ylihintaisilla ruuveilla! Näillä neuvoilla pääset varmasti projektissasi eteenpäin, ja terassisi on taas yhden askeleen lähempänä valmistumista 🙂
Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.