Terassiruuvien valinta – osa 2

Pari vuotta sitten julkaisimme yhden sivustomme suotuimmista artikkeleista – eli terassiruuvien valintaa käsittelevän kirjoituksen. Tämä aihe tuntuu nousevan sivustomme luetuimpien kirjoitusten joukkoon aina näin keväisin, ja nyt on aika julkaista artikkelin jatko-osa, missä kerrataan vanhaa, mutta tuodaan myös uutta asiaa esille. 
 
Kuten jo aikaisemmin on kerrottu, mieti ennen terassin rakentamista kaikki valmiiksi jo suunnitteluvaiheessa. Esimerkiksi terassilaudan leveys, runkopuiden valinta, sekä mahdollinen valokate on hyvä miettiä jo ennen tarjouspyynnön jättämistä. Usein koko energia menee näihin isompien linjanvetojen miettimiseen, ja kokonaan vaille huomiota jäävät terassiruuvit, jotka sitten hankitaan lähirautakaupasta sen kummemmin asiaa miettimättä.  Muutama seikka on kuitenkin hyvä ottaa huomioon myös ruuvien valinnassa.
 
Erilaisia terassiruuveja
 
Ruuveja löytyy erilaisia malleja ja myös niiden laadussa on aste-eroja. Haluatko siis panostaa hieman enemmän, ja hankkia kaikista laadukkaimpia terassiruuveja, vai riittäisikö ihan ok perus-vaihtoehto? Myös terassiruuvin käyttökohde vaikuttaa valintaan. Eli jonkin verran sitä pohdittavaa on myös terassiruuvien valinnassa, mutta ei hätää, jatketaan tästä eteenpäin ja käydään läpi ne tärkeimmät valintaan vaikuttavat asiat! Osa näistä asioista siis käytiin läpi jo aiemmin, mutta tähän tekstiin on myös lisätty tuoreita päivityksiä valintaan liittyen.
 
Terassiruuvit – mieti valmiiksi ainakin nämä asiat!
Laadukkaan valikoiman erilaisia terassiruuveja löydät rautakaupoista, kuten esimerkiksi K-raudasta, Starkilta, tai Bauhausista. Kannattaa kuitenkin muistaa, että terassiruuveja myyvät todella monet eri toimijat, myös esimerkiksi Tokmannin ja Clas Ohlsonin valikoimista voit käydä poimimassa itsellesi sopivat ruuvit. Valitsetpa sitten minkä tahansa lukuisista ostospaikkavaihtoehdoista, mieti valmiiksi nämä neljä asiaa:
 
 
1. Terassiruuvin malli
 
Terassiruuvin mallin määrittää ensisijaisesti se, rakennatko terassin kovasta vai pehmeästä puumateriaalista. Pehmeästä puusta rakennettavalle terassille soveltuu harvakierteinen ruuvi, joka uppoaa puuhun nopeasti ja tarttuu erittäin hyvin. Kovalle puumateriaalille kannattaa käyttää ruuvia, jossa on leikkaava kärki. Jos aiot kattaa terassin kaiteet pellillä, muista ostaa tähän erikseen soveltuvia peltiruuveja.
 
Erimallisia terassiruuveja
 
2. Terassiruuvin pituus
 
Terassiruuvin pituudet vaihtelevat suuresti, ja usein kokematon terassinrakentaja valitsee liian lyhyen ruuvin. Nyrkkisääntönä voidaan todeta, että terassiruuvin pituuden pitäisi olla vähintään kaksi kertaa kiinnitettävän laudan paksuuden verran. Tämän nyrkkisäännön muistaminen helpottaa valintaasi huomattavasti. Biltema tarjoaa hyvän terassiruuvioppaan, josta näet sopivan ruuvipituuden.
 
3. Terassiruuvin materiaali
 
Terassiruuvin valinnassa päädytään yleensä joko A2- tai A4 -terassiruuviin. A2 -malli on se, mikä yleensä valitaan. Se on ruostumaton terassiruuvi, joka kestää hyvin säätilan vaihteluita. Jos terassin tulee kestää merivettä, kannattaa valita ruostumaton A4 -terassiruuvi. Joissain tilanteissa olla vaihtoehtona myös korroosioluokka C4 -mallinen terassiruuvi, käytännössä tämä sopii esimerkiksi pienemmille terasseille sisämaassa. Nämä ovat ehdottomasti niitä tilanteita, jolloin laadusta kannattaa maksaa hieman enemmän.
 
4. Terassiruuvin väri
 
Ruuvin värillä ei ole mitään valtavan suurta merkitystä, suurin osa ruuvia menee puun sisään näkymättömiin, mutta terassin antama vaikutelma saadaan viimeisteltyä käyttämällä oikeanväristä ruuvia. Vaihtoehtoina on mm. harmaa, ruskea, kirkas ja vihreä. Jos vain mahdollista, niin kannattaa valita ruuvi terassilaudan väriin sopivaksi.
 
Terassiruuvimalleja
Terassiruuvien hinnat – mitä terassiruuvit maksavat?
Terassiruuveja tarjoavia yrityksiä on Suomessa valtava määrä, ja hinnat vaihtelevat jonkin verran. Mitään tarkkoja lukuja on mahdoton antaa, mutta muista, että myös tässä tapauksessa hinta ja laatu käyvät käsi kädessä. Tähän voidaan kuitenkin antaa yksi hyvä vinkki: laita tarjouspyyntö ruuveista samaan tarjouspyyntöön, johon laitat tarjouspyynnön terassilaudoista. Ole tarkkana, että näennäisen edullista terassilautatarjousta ei ole kompensoitu ylihintaisilla ruuveilla! Muista siis, että terassin hinta on kokonaisuus, joka muodostuu useista eri asioista. Ehdottomasti suurin kustannuserä tulee kuitenkin terassilautojen hankinnasta, eli luonnollisesti kaikista eniten aikaa kannattaa panostaa lautojen vertailuun. Kuitenkin myös ruuveilla on tässä kokonaisuudessa oma osuutensa, niin miksi et pyytäisi tarjousta koko paketista?
 
Joka tapauksessa, mukavia terassikelejä kaikille!
Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.