Terassilauta 28×95, onko kapea terassilauta halvempaa? 5 tärkeää asiaa terassilaudan valinnassa.

Terassilaudan kapea malli, kooltaan 28×95, voi tuntua vaatimattomalta, kun katselet naapurin leveästä laudasta tehtyä terassia. Osa rakentajista ei mieti näitä asioita ollenkaan, vaan valitsee suoraan halvimman vaihtoehdon, mikä on yleensä kapea malli. Mutta onko sillä mitään väliä, terassi kuin terassi?

”Näyttääkö se somessa huonolta, jos minulla on halpismateriaaleista kyhätty terassi?”

Suora vastaus on, että kyllä, valitettavasti. Halvalla saat viistoreunaista pintalautaa, jonka säänkestävyys ei ole mikään paras mahdollinen. Ainakin ohutta 25x95mm –mallia kannattaa välttää, ellei nyt kyseessä ole jokin leikkimökin pikkuterassi.

terassilauta

”Milloin kapea terassilauta on hyvä vaihtoehto?”

Jos terassin pinta-ala on pienehkö, esim. alle 20 neliötä, voi kapea terassilauta näyttää jopa leveää paremmalta. Pienelle terassille leveä lauta on usein liian jykevää, ja se antaa sitä kautta terassille ”raskaan” vaikutelman. Eli pienen talon pienelle terassille kannattaa ilman muuta harkita 28×95 –terassilautaa.

Toinen asia, mikä varmasti painaa vaakakupissa, on terassilaudan hinta. Kapeampi terassilauta on edullisempaa, ja jos terassin ulkonäkö ei ole niin tärkeä kriteeri niin halpa pintalauta varmasti ajaa asiansa. Tämä päätös jokaisen terassinrakentajan on tehtävä heti alkuvaiheessa, sen jälkeen kannattaakin jo kilpailuttaa terassilautojen hankinta.

 

5 TÄRKEÄÄ SEIKKAA TERASSILAUDAN VALINNASSA:

 

1. Terassilaudan leveydellä on iso vaikutus siihen, miltä terassin ”kasvot” näyttävät

2. Terassilaudan hintoja on tärkeää vertailla, mutta muista, että kallein ei aina ole paras vaihtoehto. Liian leveä terassilauta luo pienelle terassille raskaan vaikutelman, toisaalta taas halvimmat vaihtoehdot kestävät sääolosuhteita huonosti.

3. Terassilaudan pintamateriaalin valinnassa kannattaa käyttää harkintaa, ja tässäkään tapauksessa pelkkä hinta ei saa olla ratkaiseva tekijä. Esim. lehtikuusi tai ruskea kestopuu antavat täysin erilaisen tunnelman koko terassille.

4. Mitä jos käyttäisitkin komposiittilautaa? Säänkestävä ja helppohoitoinen vaihtoehto sopii hyvin niille, jotka haluavat käyttää aikaansa terassin öljyämisen sijaan terassilla grillaamiseen.

5. Jos päätät ottaa rennosti ja ulkoistaa terassin rakentamisen ammattilaiselle, muista kotitalousvähennys!

Ennen kuin teet valintasi, lue myös muut terassiin liittyvät kirjoituksemme:

Terassilauta 28×145

Terassin huoltotoimenpiteet

Valokate terassille – hinta ja asentaminen

Kilpailuttamalla terassilautojen hankinnan Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.