Terassilauta 28×145, onko terassilaudan leveydellä merkitystä? Huomioi ainakin nämä 5 asiaa terassilaudan valinnassa!

Terassin rakentaminen on projekti, johon lähes jokaisella omakotiasujalla on riittävä osaaminen, kunhan aikaa riittää myös rakentamisen suunnitteluun ja esivalmisteluihin. Yksi asia mihin aloitteleva rakentaja törmää, on sopivan terassilaudan valitseminen. Tässä kohtaa voi jo pieni paniikki iskeä:

”Apua, näitä terassilautoja on tarjolla laidasta laitaan, mitä väliä esim. terassilaudan leveydellä on?”

On sillä, paljonkin. lähtökohtaisesti hinta ja laatu käyvät käsi kädessä, mutta aina näin ei välttämättä ole. Muista myös, että leveämpi kalliimpi lauta täyttää terassin neliömäärän nopeammin.

”Leveä terassilauta maksaa enemmän, se on siis aina paras vaihtoehto?”

Leveä, 28×145 –kokoinen terassilauta antaa terassille jykevän ilmeen, ja se on kasvattanut valtavasti suosiotaan viime vuosina. Jos puhutaan yli 50 neliön kokonaisuuksista, saadaan leveällä terassilaudalla luotua erittäin tyylikäs vaikutelma. Eli tiivistetysti: iso talo + iso terassi = leveä terassilauta, ja isommatkin perhejuhlat tai edustustilaisuudet saavat ansaitsemansa ympäristön.

Jos tilaa on vähemmän, ja terassin kokonaispinta-ala tulee olemaan pienempi, kannattaa miettiä myös kapeampia vaihtoehtoja. Tämä antaa pienemmälle terassille sopivan, ei niin raskaan vaikutelman. Jos terassin koko on esim. 10 neliötä, kannattaa ainakin vakavasti harkita myös esim. 28×120- tai jopa 28×95 –kokoja. Tärkeää on ennen valinnan tekoa yrittää luoda jonkinlainen mielikuva siitä, miltä terassi tulisi näyttämään erilaisilla vaihtoehdoilla. Ja totta kai terassilaudan  hankinta kannatta AINA kilpailuttaa J

HUOMIOI AINAKIN NÄMÄ 5 ASIAA TERASSILAUDAN VALINNASSA:

1. Terassilaudan leveys vaikuttaa suuresti siihen vaikutelmaan, minkä terassi antaa

2. Terassilaudan hintoja on tärkeää vertailla, mutta muista, että kallein ei aina ole paras vaihtoehto. Liian leveä terassilauta luo pienelle terassille raskaan vaikutelman

3. Terassilaudan pintamateriaalin valinnassa kannattaa käyttää harkintaa, ja tässäkään tapauksessa pelkkä hinta ei saa olla ratkaiseva tekijä. Esim. lehtikuusi tai ruskea kestopuu antavat täysin erilaisen tunnelman koko terassille.

4. Mitä jos käyttäisitkin komposiittilautaa? Säänkestävä ja helppohoitoinen vaihtoehto sopii hyvin niille, jotka haluavat käyttää aikaansa terassin öljyämisen sijaan terassilla grillaamiseen.

5. Jos päätät ottaa rennosti ja ulkoistaa terassin rakentamisen ammattilaiselle, muista kotitalousvähennys!

Ennen kuin teet valintasi, lue myös artikkeli kapeammista terassilaudoista, ja lue vinkit terassin huoltamiseen:

Terassilauta 28×95

Terassin huoltotoimenpiteet

Valokate terassille – hinta ja asentaminen

Kilpailuttamalla terassilautojen hankinnan Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.