Apua terassilaudan hankintaan

Kevät 2022 tullaan muistamaan ennen kaikkea yhdestä asiasta. Ukrainan sota eli Venäjän hyökkäys Ukrainaan on varmasti asia, joka on vaikuttanut myös jokaisen suomalaisen elämään. Maailmasta on tullut hetkessä epävarmempi paikka elää, ja päivittäinen uutisvyöry taisteluista piirtyy verkkokalvoillemme.

Tämä asia on heijastunut myös niihin palautteisiin ja yhteydenottoihin, joita olemme saaneet kevään aikana valtavan määrän. Varmasti jokainen meistä on käynyt pohdintaa asiaan liittyen, ja huomioinut sodan mahdolliset heijastumiset myös omiin rakennusprojekteihin. Kuten aikaisemmin kirjoitimme, voimme olla kaikki varmoja siitä, että kaikki sodan vaikutukset eivät ole vielä näkyneet arjessamme, mutta kyllähän esimerkiksi jokainen autoilija on huomannut kohonneet hinnat bensapumpulla. 

Jos tarkastellaan lähemmin kaikkea sitä palautetta, jota olemme saaneet, koskevat ne näin keväisin 70%:sti terassiin ja terassilautoihin liittyviä asioita. Päätimmekin koostaa tähän kirjoitukseen linkit, jotka tarjoavat lisäinfoa juuri sinulle, joka olet suunnittelemassa terassin rakentamista lähiaikoina.

Terassilauta – mitä eri vaihtoehtoja on?

Kun alat hahmotella omaa terassiasi, on sinun tehtävä heti alkuvaiheessa muutama tärkeä päätös, joiden jälkiä tulet mahdollisesti katselemaan jopa kymmenien vuosien ajan. Ole siis tarkkana ja varaa riittävästi aikaa! Yksi iso alkuvaiheen päätös liittyy terassilaudan kokoon:

Olemme kirjoittaneet aiemmin leveän terassilaudan eduista. 28 x 145 -kokoinen lauta on vaikuttavan näköinen ja antaa sitä kautta terassille arvokkaan yleisvaikutelman. Leveä terassilauta on kapeaa lautaa kalliimpaa, mutta kannattaa miettiä laudan valinnan yhteydessä sitä, että terassilla tullaan oleilemaan joka kesä pitkiä aikoja, ja kyseessä ei ole mikään yhden kesän hankinta, vaan nautit tyylikkäästä terassista vielä vuosien päästä.

Kapeampi terassilauta on edullisempaa, mutta se hinta näkyy sitten kyllä terassin ulkonäössä. Poikkeuksena voidaan mainita pienet, alle 20 neliön terassit. Niiden kohdalla kapeampi lauta voi näyttää jopa paremmalta kuin raskaamman oloinen leveä lauta.

Terassilaudan materiaalivaihtoehtoja on käyty läpi lukuisissa blogikirjoituksissamme. Ennen lopullista valintaa kannattaa tutustua komposiittilauta -vaihtoehtoon. Kyseessä on äärimmäisen helppohoitoinen vaihtoehto terassilaudaksi. Kannattaa myös vertailla komposiittilautaa ekologiseen accoya -lautaan, joista siis molemmat ovat todella hyviä vaihtoehtoja.

Ok, laudat valittu, mitäs seuraavaksi?

Pari asiaa nousee vielä esiin. Ensinnäkin, terassiruuvien valintaan liittyvään tekstiin kannattaa ilman muuta tutustua. Usein terassiruuvit jäävät täysin vaille huomiota, ja valinta tapahtuu sitten viime hetkellä sen kummemmin miettimättä. Muista, että terassiruuvien hinta on vain yksi tekijä, mikä vaikuttaa valintaan.

Erimallisia terassiruuveja

Kun terassiruuvit on valittu, voit vielä pohtia esimerkiksi valokatteen asentamista, sillä se tuo lisää käyttömahdollisuuksia terassillesi, voit grillata kastumatta, vaikka kesäsade pääsisi yllättämään. Myös terassille rakennettava paviljonki ajaa saman asian.

Tämän jälkeen oletkin valmis rakennusprojektiin, muista myös terassin huoltotoimenpiteet, niin maksimoit nautintosi 🙂

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.