Terassilaudan hinta – tarjouspyynnön yllättävä lopputulos

Terassin rakentaminen ei todellakaan ole ilmaista, vaikka se onkin hinta-laatusuhteeltaan yksi parhaista investoinnista omaan pihaan. Jos haluat saada terassisi rakennettua mahdollisimman kustannustehokkaasti, kannattaa hankinnat ilman muuta kilpailuttaa, ja aivan ehdottomasti kannattaa jättää tarjouspyyntö ainakin terassilaudoista. Mihin tarjouspyynnön tekijä voi varautua? Kuinka keskimääräinen tarjouspyyntö toimii? Näihin kysymyksiin saat vastaukset tässä artikkelissa.
 
Tällä kertaa siis ei puhuta terassiruuveista eikä grillikatoksista, vaan keskitytään ainoastaan terassilautojen hankintaan. Saimme luvan haastatella Rautakauppias.fi -palvelun kautta terassilautansa kilpailuttanutta Rikua, joka kertoili siitä, kuinka prosessi meni ja mikä asia tarjouspyynnöissä yllätti eniten. Seuraavassa siis Rikun haastattelu, joka sisältää mielestämme hyvän kuvauksen siitä, kuinka tarjouspyyntöprosessi keskimäärin etenee, ja millaista lopputulosta voi odottaa.
 
 
Terassilauta
 
”Onneksi tajusin jättää tarjouspyynnön”

Pääsimme haastattelemaan Turussa omakotitalossa asuvaa Rikua, joka ei ole remontoinnin ammattilainen, mutta on silti erittäin kätevä käsistään. Hän on jo vuosien ajan hoitanut kodin pienet remontit itse ja vielä oikein hyvällä menestyksellä. Riku on erittäin hintatietoinen kuluttaja, ja vuosien varrella hän on kahlannut läpi suuren määrän erilaisia tarjouspyyntöjä asiakkaana, mutta aikoinaan myös myyjän ominaisuudessa. 

terassilauta ja ruuveja

Moi Riku, ja kiitos kun ehdit jutella hetken aikaa terassilaudoista. Kerrotko meille ensin, että missä ja miten asut, ja millainen terassiprojekti oli kyseessä?

Asumme Turun keskustan läheisyydessä olevalla omakotialueella, ja talomme pihan koko on noin 500 neliötä. Pihalle on jo rakennettu isohko 25 neliön terassi. Terassilta löytyy pergola, johon rakensin vielä valokatteen. Sinänsä siis meillä on jo oikein viihtyisät oltavat, mutta haaveena oli saada oma uima-allas, ja tätä varten tarvittiin jykevä terassi, jotta uima-allas saadaan tasaisesti pystytettyä. 

Kun terassia suunniteltiin, piti ottaa huomioon, että uima-altaaseen menee 7500 litraa vettä. Eli terassin pitää olla erittäin vankkarakenteinen. Tämä vaikutti suuresti runkopuiden valintaan. Merkittävin tekijä projektissa oli kuitenkin oikeanlaisten terassilautojen hankinta, ja oli itsestään selvää, että tulisin hankkimaan muutaman eri tarjouksen ihan jo hintavertailunkin takia.

Kuinka tarjouspyynnön jättäminen sujui, ja mitä sen jälkeen tapahtui?

Jätin siis tarjouspyynnön terassilaudoista Rautakauppias.fi -sivustolle, koska halusin saada useamman tarjouksen, joista voin valita itselleni sopivimman vaihtoehdon. Määrittelin siis tarjouspyyntöön 28×145 -terassilaudan, joka on ruskeaa, uritettua kestopuuta. Yllätyksekseni ensimmäinen tarjous kilahti sähköpostiini jo samana päivänä, ja loputkin tarjoukset saapuivat parin päivän sisällä. Yhteensä sain neljä eri tarjousta, ja niistä jokainen oli oikeanlainen. Tämä varmasti johtui siitä, että sivujenne tarjouspyyntökaavake ohjaa tekemään sellaisia tarjouksia, joihin on helppo vastata.

Mikä yllätti eniten saamissasi tarjouksissa sen nopeuden lisäksi?

Tarjoukset tosiaan saapuivat kaikki parissa päivässä, olin varautunut pidempään odotusaikaan.  Erikoista oli se, että kukaan ei yrittänyt tehdä minkäänlaista lisämyyntiä, sillä olisin odottanut, että ainakin terassiruuveista olisi joku maininnut. Toisaalta tämä varmasti johtui siitä, että jättämäni tarjouspyyntö oli niin selkeä, mutta siltikin olisin ehkä jotain yhteydenottoa odottanut. Päädyin hakemaan terassiruuvit muualta sitten vielä erikseen.

Toinen asia, mikä yllätti suuresti, oli eri tarjousten valtavat hintaerot. Edullisimman ja kalleimman tarjouksen välillä oli hintaeroa peräti 37%!! Tämän lisäksi korona-ajan rakennusbuumi näkyi hinnoissa, alkuvuonna 2020 terassilautoja sain ostettua edullisemmin. Eli varmasti saan olla ihan tyytyväinen siihen, että ylipäänsä sain laudat ostettua 🙂 Myös kuljetus- ja keräilyhinnoissa oli iso hintahaarukka, halvimman ja kalleimman välinen hintaero oli 20%.

terassilauta

Kerro vielä loppuun siitä, miten valitsit eri tarjouksista sen lopullisen tarjouksen, johon päädyit?

No ensinnäkin se, että yhteydenotto tuli nopeasti, oli iso plussa. Sen lisäksi punnitsin vielä asioinnin helppoutta, myyjäliikkeen aktiivisuutta ja totta kai myös hintaa. Näillä kriteereillä päädyin ratkaisuun, joka oli minulle erittäin vaivaton, ja jonka avulla säästin sievoisen summan rahaa.

Kiitokset Rikulle haastattelusta!

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.