Terassilaskuri – hyvä tapa arvioida terassin hinta?

Terassikelit kutsuvat! Olemme blogissamme tuoneet esille todella kattavasti niitä asioita, joita jokaisen terassirakentajan kannattaa käydä läpi. Terassilaudat, ruuvit, grillikatokset, ja jopa terassin huolto-ohjeet ovat saaneet oman artikkelinsa. Nämä kaikki muodostavat kokonaisuuden, josta herää kysymys: mitäs tämä kaikki sitten kokonaisuutena maksaa?
 
terassilauta
 
Onneksi rakentajan ei tarvitse enää nykyään nähdä ylimääräistä vaivaa terassin hinnan selvittämiseksi. Kaikista yksinkertaisin tapa on jättää tarjouspyyntö Rautakauppias.fi -sivustolle, minkä jälkeen voit luottaa siihen, että saat tarpeisiisi sopivan tarjouksen. Jos haluat jo ennen tarjouspyynnön jättämistä saada selville, mitä terassi tulee suunnilleen maksamaan, voit käyttää jotain markkinoilta löytyvistä terassilaskureista. Laskurin avulla saat summittaisen arvion siitä, mikä koko paketin hinta tulee olemaan, ja voit myös käyttää laskurin tulosta eri tarjousten vertailun pohjana.
Muista nämä neljä asiaa käyttäessäsi terassilaskuria

Terassilaskureita löytyy netistä todella runsas määrä. Esimerkiksi Starkin laskurilla saat hahmotettua todella hyvin sen, mitä terassi tulee suunnilleen maksamaan. Muista kuitenkin, että hinta-arvio on aina viitteellinen, lopullisen hinnan saamiseksi kannattaa aina jättää tarjouspyyntö.

terassilauta

Seuraavassa käydään läpi neljä asiaa, jotka sinun kannattaa muistaa käyttäessäsi terassilaskuria. Eli vaikka laskurit ovat hyviä, ihan täysin puhtaalta pöydältä ei kannata alkaa laskurin tietoja täyttää. Näiden kohtien läpikäynnin jälkeen olet taas hieman lähempänä onnistunutta terassiprojektia!

1. Laskureissa on yleensä mukana vain kaikista yleisimmät terassin pintamateriaalit

Pinta-materiaalia mietittäessä, kannattaa tutustua ajan kanssa eri vaihtoehtoihin. Ota huomioon, että esimerkiksi kovasti suosiotaan kasvattava Accoya on sellainen terassin pintamateriaali, joka löytyy esim. K-Raudan laskurista, mutta ei läheskään kaikista muista terassilaskureista.

2. Tee vertailu ainakin kahdella eri laskurilla

Tämä kannattaa monestakin syystä, eikä vähiten siitä, että saat oikean hinnan haarukoitua ennen tarjouspyynnön jättämistä. Periaate kaikissa laskureissa on sama, ensin määrittelet terassin muodon, sitten mitat ja materiaalin. Tästä johtuen laskureiden tuloksia on yleensä helppo vertailla keskenään.

3. Terassilaskurista saatu loppusumma EI ole sama asia kuin koko terassin hinta

Tämä asia lienee täysin selvä juttu kaikille. Varaudu maksamaan terassin rakennusmateriaalien lisäksi myös esim. kaiteista, pohjatöistä ja terassikalusteista. Myös terassin huolto maksaa, terassiöljyyn uppoaa helposti sata euroa jokaisella huoltokerralla. Pelkkiin terassikalusteisiin saat uppoamaan rahaa jopa enemmän kuin itse terassin rakentamisen materiaaleihin!

4. Ostaisinko suoraan valmisterassin?

Tarkista myös, olisiko haluamaasi terassia mahdollista hankkia valmisterassina. Tällöin voit luottaa siihen, että terassiprojekti sujuu todella vaivattomasti. Jos päädyt valmisterassiin, kannattaa hankinta silti kilpailuttaa, sillä valmisterassin hinta voi vaihdella todella paljon.

Päädyitpä sitten valmisterassiin tai et, joka tapauksessa terassin rakentaminen on yleensä sellainen projekti, joka harvoin kaduttaa jälkeenpäin. Parhaimmillaan se tuo mahdollisuuden viettää laatuaikaa ulkosalla, ja pääset nauttimaan lämpimistä kesäilloista. Eli kannattaa ilman muuta miettiä terassin hankintaa, jos sellaista ei sinulla vielä ole!

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.