Terassin rakentaminen – millaiset runkopuut valitsen?

Terassi – yksi niistä asioista mikä tulee ensimmäisenä mieleen nautinnollista kesälomaa mietittäessä. Terassin rakentamista suunniteltaessa kannattaa pitää nyrkkisääntönä sitä, että asiat suunnitellaan hyvin ja tehdään heti kerralla oikein. Terassia voi toki jatkaa tai muokata, mutta hyvin suunnittelemalla saat koko homman kerralla kuntoon, ja voit jatkossa keskittyä kesäpäivistä ja grilliherkuista nauttimiseen.

Aikaisemmissa artikkeleissamme olemme käsitelleet jo leveän terassilaudan suhdetta kapeampaan terassilautaan. Myös terassin öljyäminen, sekä komposiitti– ja accoya – terassilaudat on käyty läpi. Mitä muuta terassin rakentamisessa pitää huomioida? Ainakin runkopuut ovat yksi tärkeä asia terassia rakennettaessa. Tässä artikkelissa tuodaan esille runkopuiden hankintaan liittyvät seikat. 

 

4 huomioitavaa asiaa terassin rungon suunnittelussa

Ennen runkopuiden valintaa, ja itse asiassa ennen mitään käytännön rakennustoimenpidettä, käy keskustelemassa terassin rakentamisesta naapurisi kanssa. Tämä kannattaa tehdä varsinkin siinä tilanteessa, jos terassi tulee lähelle rajaa tai vaikuttaa suuresti naapurin ikkunasta avautuviin näkymiin. Tässä ei välttämättä kannata lähteä miettimään sääntöjä ja pykäliä, vaan asiaa kannattaa lähestyä enemmänkin naapurisovun kannalta 🙂

Seuraavat neljä asiaa kannattaa ottaa huomioon terassin runkoa mietittäessä:

1. Perustukset ensin kuntoon: ruuvipaalu, harkkoperustus vai valettu pilariperustus? Samalla kannattaa miettiä, kiinnitätkö terassirungon talon seinään. Jos teet niin, se helpottaa jonkin verranrungon asennusta.

2. Runkopuun valinta. Valikoimaa on runsaasti, ja koska runkopalkit kannattaa tehdä kahteen suuntaan, menee runkopuuta yleensä yllättävän paljon. Kannattaakin siis kilpailuttaa koko terassilaudoitus runkopuineen Rautakauppias.fi -palvelussa. Tutustu rauhassa eri myymälöiden valikoimiin, jo pelkästään esimerkiksi Netraudalla riittää valtava määrä erilaisia vaihtoehtoja.

3. Muista myös rungon asennus- ja kiinnitystarvikkeet. Tarvitsetko ruuvien ja naulojen lisäksi myös esimerkiksi kulmarautoja ja pilarikenkiä?

Terassi perustus

4. Mitä leveämpää terassilautaa käytät, sitä vähemmän yleensä tarvitset runkomateriaalia. Tämä johtuu siitä, että leveämmän laudan ollessa kyseessä terassin alajuoksuvälejä voi hieman kasvattaa. Eli siinä mielessä leveämpi terassilauta ei tule niin paljon kalliimmaksi kokonaiskustannuksiltaan.

Terassin rakennusprojekti alkaa siis, kuten jo mainittiin, rauhassa tehdystä suunnittelusta (ja siitä keskustelusta naapurien kanssa). Kun tämän jälkeen tulee tarvittavien hankintojen aika, on kaikki jo valmiiksi mietittyä, ja tätä kautta päästään kivuttomasti itse rakennusvaiheeseen. Mukavia terassikelejä kaikille!

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.