Näin teet onnistuneen tarjouspyynnön rautakauppatarvikkeista

Rautakauppias.fi -palvelun tavoite on alusta saakka ollut selkeä: rautakauppatuotteiden tarjouspyyntöjen lähettämisen tekeminen helpommaksi. Me Rautakauppias.fi -palvelun perustajat olimme itse saaneet kokea, kuinka vaikeaa yksittäisen kuluttajan on saada tarjouspyynnöt lähetettyä eri myyjille, ja tähän asiaan halusimme muutosta. Ennen palvelun avaamista haastattelimme lukuisia rautakauppa-alan toimijoita, ja saimme käsityksen sitä, kuinka rakentaisimme mahdollisimman toimivan palvelun, joka palvelisi niin tarjouspyynnön lähettäjiä kuin eri kauppojakin. Näiden pohdintojen pohjalta pystymme antamaa 5 vinkkiä, joiden avulla saat tehtyä myös myyjän näkökulmasta selkeän tarjouksen. Näiden vinkkien avulla varmistat sen, että saat tarjouspyynnöllesi sopivimmat vastaukset.

5 vinkkiä onnistuneen tarjouspyynnön rakentamiseen
  1. Mieti mahdollisimman tarkasti, mitä tuotteita tarvitset. Esim. ”betonilaatta 50×50, 400 kpl” on huomattavasti parempi kuin vaikka ”betonilaattoja noin neljänsadan neliön pihamaalle”. Aseta itsesi kauppiaan asemaan, millaiseen tarjouspyyntöön on kaikista helpoin vastata?
  2. Käytä tarjouspyynnössä sitä sähköpostiosoitetta, joka sinulla on ”pääkäytössä”. Monilla on erikseen ”spämmisähköpostilaatikko”, jota käytetään epävirallisena sähköpostiosoitteena, ja tätä postilaatikkoa ei tule välttämättä aina avattua niin usein. On sekä myyjän että ostajan etu, että kaupat etenevät joutuisasti tarjouspyynnön lähettämisen jälkeen.
  3. Jos liität tarjouspyynnön mukaan tiedoston, mieti tarkasti, mitkä tiedot helpottavat tarjouksen tekemistä. Esim. havainnollistavien kuvien käyttö on erittäin suotavaa.
  4. Ilmoita, jos hyväksyt vastaavat/korvaavat tuotteet. Aina saatavilla ei ole juuri tarjouspyyntösi mukaista tuotetta. Yleensä kannattaa antaa kauppiaalle mahdollisuus tarjota vastaavaa tuotetta, asiantuntija osaa kyllä tarjota sopivan korvaustuotteen lähes jokaisessa tilanteessa.
  5. Varsinkin isommissa ja monimutkaisemmissa tarjouspyynnöissä, ilmoita myös puhelinnumerosi. Tämä ihan jo sen takia, että usein myyjä tarvitsee joitain täsmentäviä tietoja, vaikka tarjouspyyntö sinänsä olisikin hyvin laadittu.

 

Rautakauppias.fi -palvelun avulla saat tarjouksesi lähtemään usealle eri tarjoajalle yhdellä tarjouspyyntölomakkeella. Kannattaakin siis jättää tarjouspyynnön lähettäminen meidän huoleksi ja valmistautua tarjousten läpikäyntiin ja parhaan vaihtoehdon valitsemiseen!

Kilpailuttamalla rautakauppatarvikkeiden hankinnan Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.