Mihin tilanteisiin selluvilla sopii?

Yksi ratkaiseva asia koko talon energiatehokkuuden kannalta on eristemateriaalin valinta. Aikaisemmassa artikkelissamme esittelimme 7 eri vaihtoehtoa, joista yksi oli selluvilla. Teksti poiki muutaman yhteydenoton ja lisäkysymyksen, jotka koskivat juuri selluvillan käyttöä. Tästä johtuen päätimme kirjoittaa hieman laajemmin erilaisista eristevaihtoehdoista, ja ensimmäisenä käsittelyyn pääsee siis vaihtoehdoista se yksi perinteisimmistä, eli selluvilla.

Kuten jo aiemmin kävimme läpi, on erilaisia eristemateriaaleja runsaasti tarjolla, ja eri materiaaleissa on hyvät ja huonot puolensa. Tilanteet vaihtelevat, joten emme pysty antamaan kaiken kattavaa neuvoa, mikä materiaali on sopivin. Tee siis perinpohjainen selvitystyö ennen lopullista materiaalivalintaa. Artikkelisarjamme tarjoaa tähän valintaprosessiin hyvän pohjan!

Selluvilla – perinteikäs eristemateriaali 1800 -luvulta
Selluvilla on siis ollut jo pitkään materiaali, jota on valmistettu teollisesti. Käytännössä selluvilla on paperisilppua, jota on huomattavasti jatkojalostettu vuosien varrella materiaaliksi, joka eristää aina vain tehokkaammin. Myös kehitystyön kautta materiaalin paloturvallisuus on parantunut huomattavasti.
 
Selluvilla on ekologinen vaihtoehto, jota käytetään yleensä esimerkiksi ylä- ja alapohjien lisäeristämiseen. Materiaalin bonuspuolena on ekologisuuden lisäksi se, että puukuitupohjaisena se siirtää kosteutta talon ulkopuolelle. Selluvilla ei myöskään syty palamaan. Selluvillaa käyttämällä voit myös erittäin suurella todennäköisyydellä varmistua siitä, että minkäänlaiset jyrsijät eivät pesiydy talon välikatolle. Eli selluvillan hyödyt ovat aivan kiistattomat!
 
Selluvillan asentamiseen tarvitset puhalluslaitteen. Kannattaa kilpailuttaa myös puhalluslaitteen vuokra! Vaikeusasteeltaan yläpohjan lisäeristäminen sijoittuu suunnilleen sellaiseen kohtaan, että täysin kokemattomalta kaverilta se ei onnistu, mutta jos kokemusta erilaisista remonttitöistä löytyy, ei lisäeristäminen pitäisi olla mitenkään ylivoimainen haaste. Muista selvittää, millainen lisäkulkusilta mahdollisesti tarvitsee rakentaa!
 
Mitä tämä kaikki sitten maksaa? Esim. yläpohjan lisäeristämisen hintaan vaikuttaa luonnollisestikin se, kuinka paljon teet itse. Jos tilaat sekä materiaalin että asennuksen pakettina, voit varautua karkeasti ottaen muutaman tuhannen euron kustannuksiin. Jos hoidat koko homman itse, niin materiaalikulut kannattaa kilpailuttaa. Jotain osviittaa saat esimerkiksi K-Raudan hinnastosta.
 
Päädyitpä sitten hoitamaan asian millä tavalla tahansa, muista aina se, että lisäeristys johtaa pienempiin lämmityskuluihin. Mitä pidempi aika kuluu, sitä moninkertaisemmin lisäeristys maksaa itsensä takaisin. Vaikka ilmasto lämpenee koko ajan, ehtii vuonna 2022 tehty lisäeristys viemään projektin plussan puolelle aivan takuuvarmasti 🙂
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.