Vältä ainakin nämä virheet saunaremontissa 

Olemme läpikäyneet aikaisemmissa artikkeleissamme läpi saunan remontoimiseen liittyviä eri osa-alueita, kuten lauteiden ja kiukaan valintaa. Mutta mitä asioita kannattaa miettiä valmiiksi ennen urakoitsijalle soittamista? Pääsimme kysymään tätä ja montaa muutakin asiaa Timbor Oy:n Atte Paleniukselta.  

Timbor Oy  on remontteihin, rakennustöihin ja hirsirakentamiseen erikoistunut yritys, joka toimii pääasiallisesti Keski-Suomen ja Pirkanmaan alueella, mutta projekteja tehdään tarvittaessa koko Suomen alueella. Yritys on Vastuu Groupin (ent. Tilaajavastuu) Luotettava Kumppani –ohjelmassa, ja yritys tarjoaa rakennus-, remontti-, maarakennus- kiinteistöhuollon palvelut kotitalouksille, yrityksille, omakotiasujille ja talotehtaille. Tämän lisäksi Timbor Oy tarjoaa myös monipuoliset putkityöt sekä ovien ja ikkunoiden toimituksen.  

Timbor Oy:n Atte Palenius, kiitos että pääsit haastatteluun! Kertoisitko aluksi, että mitkä asiat ovat vuosien varrella muuttuneet saunan remontoinnissa? 

”Ensimmäisenä voisin mainita saunan värimaailman. Nykyään saunat ovat värisävyiltään todella erilaisia, sillä osa haluaa vaaleaa sävyä, osa taas vähän tummempaa vaikkapa harmaata sävyä saunatilaan. Muitakin asioita voisin nostaa esille: paneelit ovat vuosien saatossa tulleet leveämmiksi, ja kiuas halutaan usein siten, että se tulee ikään kuin ´lattiasta läpi´.”

Mitä muita trendejä on juuri tällä hetkellä havaittavissa?  

”Lasiseinää tehdään saunoihin edelleen, mutta se hieman jakaa mielipiteet… osa ei halua, että lauteilta on suora näkymä suihkutiloihin. Usein saunan lasiseinä tehdään siten, että esim. puolet seinästä on lasia. Kiukaalta lasiseinä vaatii hieman enemmän tehoja, mutta ennen kaikkea saunan koko määrittelee sen, kuinka tehokas kiuas tarvitaan.”

”Ja sitten on tietenkin mainittava myös saunan valaistus: Kattoon halutaan paljon valoa, myös selkänojaan ja istuinlauteiden alareunaan. Enimmäkseen toiveet lähtee siitä, että saunan kattoon halutaan kuituvalot. Tässä onkin hyvä hetki muistuttaa jokaista, että jos tarkoitus on myös aina välillä siivota saunaa niin se perusvalolamppu on kyllä ihan ehdoton, niin ei tarvitse taskulampun kanssa heilua 🙂 Eli kuituvalojen lisäksi kannattaa miettiä myös tätä asiaa.”

Mitä asioita asiakkaan kannattaa miettiä jo valmiiksi, ennen ensimmäistä yhteydenottoa remontoijaan? 

”Kannattaa ensin rauhassa miettiä, että mitä oikeasti saunaansa haluaa, pääsääntöisesti kaikki saunatilan remontit on toteutettavissa, mutta tietyt rajoitteet on aina otettava huomioon, esim. kiukaan vaatima tila. Ammattilainen osaa kyllä sitten kertoa, että onko suunnitelma mahdollista toteuttaa, yleensä on. Siihen toki kannattaa varautua, että jos olet nähnyt jossain saunan/kiukaan, jollaisen haluaisit itsellesi, niin välttämättä sitä ei ihan täysin pystytä esimerkiksi tilarajoitteista johtuen toteuttamaan.”

”Sitten kannattaa miettiä se saunan värimaailma, ja laudepuiden sekä paneelien mallit. Netistä kannattaa katsella valmiiksi erilaisia materiaaleja. Netti on pullollaan kuvia siitä, miltä eri materiaaleilla tehdyt saunat näyttävät.”

”Mieti budjettisi valmiiksi, ja kerro siitä remontoijalle. Ammattimainen remontoija osaa kertoa, mitä sillä saa. Jos vaikkapa haluat lauteiden materiaaliksi jotain leveämpää erikoipuuta, mikä ei Suomessa kasva, on sillä aina myös hintansa. ”

”Mieti myös, haluatko remontoida pesuhuoneen samaan aikaan. Monella on jostain syystä se käsitys, että se on ehdottomasti tehtävä, näin ei välttämättä ole. HUOM! Muista mainita, jos pesuhuoneremontti on lähivuosina edessä, vaikka saunaremontin yhteydessä ei tehtäisi pesuhuoneremonttia. Tämä tuleva remontti voidaan ottaa huomioon siten, että mitään ylimääräisiä purkutöitä ei tarvitse uudemman kerran tehdä. ”

”Näillä vinkeillä päästään oikein hyvin alkuun, hyvä remonttiyritys osaa kartoittaa asiakkaan tarpeet siten, että asiakas saa omiin tarpeisiinsa sopivan saunan juuri oikealla hinnalla.”

Suuri kiitos haastattelusta! 

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.