Sälekaihtimet – hyvä tapa suojata asunto valolta ja katseilta

Tammikuun loppupuolella sen huomaa konkreettisesti aina ensimmäisen kerran – valon määrä lisääntyy päivä päivältä. Vaikka pakkanen paukkuu vielä nurkissa, tuo valon määrän reipas kasvu jo mieleen tulevan kevään, jolloin luonto taas herää henkiin, ja pikkuhiljaa uskaltaudutaan taas terasseille ajanviettoon. Valon määrän kasvu näkyy joka päivä enemmän myös jokaisen kotona.

Vaikka valoisa asunto on varmasti jokaisen toiveena, ei ole lainkaan pahitteeksi, jos asunnon voi aina välillä pimentää. Sälekaihdinten avulla tämä onnistuu helposti, minkä lisäksi sälekaihdin on parhaimmillaan saumaton osa kodin sisustusta ja värimaailmaa. Tässä artikkelissa käydään läpi sälekaihdinten valintaan liittyviä seikkoja aina hintatasosta lähtien, ja kilpailuttamalla voit olla varma siitä, että saat juuri itsellesi sopivimman sälekaihdintarjouksen!

Viisi vinkkiä sälekaihdinten hankintaan

Minkälaisia asioita sitten pitäisi ottaa huomioon sälekaihtimia valittaessa? Seuraavassa viisi asiaa, jotka sinun ainakin kannattaa miettiä läpi ennen ostopäätöstä.

1. Kilpailuta sälekaihtimet erikseen

Älä pyydä tarjousta sälekaihtimista ja sälekaihdinten asennuksesta samassa tarjouspyynnössä. Yleensä on kannattavampaa ensin ostaa tarjouspyynnön kautta sopivat sälekaihtimet ja vasta sitten pyytää asentaja paikalle. Tämä jo ihan senkin takia, että tarjouspyynnön jättäminen on tehty sinulle todella helpoksi!

2. Ota asennustapa huomioon

Päätätpä sitten asentaa tai asennuttaa sälekaihtimesi pinta-asennuksena tai integroituna mallina ikkunoiden väliin, on tämä asia otettava huomioon kaihdinten valinnassa. Muista, että tämä asia vaikuttaa jonkin verran kaihtimen mittoihin.

3. Valitse valkoiset sälekaihtimet

Jep, tylsältähän se voi kuulostaa, mutta yleensä kannattaa valita kaihtimiksi neutraali, valkoinen ratkaisu, ja tehdä näyttävät sisustusratkaisut muilla tavoin. Tämä sen takia, että valkoinen väri ei kerää lämpöä itseensä. Todella rajusti auringossa kuumenevat kaihtimet voivat jopa aiheuttaa vaurioita ikkunaan! Tämä riski voi olla todellinen varsinkin ikkunalasien väliin integroiduissa malleissa.

4. Tarvitsetko alhaalta ylös vedettävää kaihdinta – myös se on mahdollista

Tietyissä tilanteissa, esimerkiksi silloin kun asuntosi on katutasossa, ja haluat valoa asuntoosi uteliaiden katseiden sijaan, kannattaa miettiä vaihtoehtona alhaalta ylöspäin vedettävää kaihdinta. On mahdollista hankkia kaihtimet, joita voit vetää joko ylhäältä alas tai alhaalta ylös.

5. Jos arvostat käyttömukavuutta, valitse moottoroidut sälekaihtimet

Moottoroidut sälekaihtimet ovat ratkaisu sinulle, joka haluat ultimaattista helppoutta ja käyttömukavuutta kotiisi. Parhaimmillaan voit jopa ohjata kaihtimia matkapuhelimellasi. Pystyt yhdellä painalluksella muuttamaan asunnon tunnelman aivan toisenlaiseksi 🙂

Sälekaihdinten hinta – mitä sälekaihtimien hankinta maksaa?

Sälekaihdinten hinta kannattaa aina kilpailuttaa, markkinoilla on paljon pieniä yksityisiä kaihdinasiantuntijoita sekä isoja rautakauppoja, joiden valikoimiin sälekaihtimet kuuluvat. Suuresti hintaa määrittää luonnollisestikin se, kuinka monet kaihtimet on tarkoitus ostaa. Jos mietitään yksittäisiä kaihtimia, niin halvimmat voit saada pienehköön ikkunaan jopa kymmenellä eurolla. Siitä sitten hintahaarukka kasvaa ylöspäin aina esim. 300€ maksaviin laadukkaisiin puusäleverhoihin. Mieti siis oma budjettisi, ja ota huomioon asuntosi ikkunoiden kokonaismäärä!

 

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.