Robottiruohonleikkurin hankinta – 12 vinkkiä joilla onnistut!

Robottiruohonleikkurit ovat yleistyneet viime vuosina omakotitalojen pihoilla. Samalla kun niistä on tullut arkisempia, ovat myös hinnat laskeneet sekä ominaisuudet parantuneet. Kokosimme kahdentoista kohdan listan, jonka avulla saat hankittua mieleisesi robottiruohonleikkurin:

1. Muista huomioida valinnassa ensinnäkin nurmikkoalueen koko ja kaltevuus. Sopivia malleja löytyy sekä pieniin että jopa valtaviin 3000 neliömetrin nurmikkoalueisiin. Parhaat robottiruohonleikkurit soveltuvat jopa 40 prosentin kaltevuuksille, asia joka on huomioitava pihan kaltevuuseroista riippuen.

2. Leikkuunopeuden ja tehokkuuden valitseminen, tämä asia kannattaa huomioida eri malien vertailussa, sillä mallien välillä on todella suuria eroja.

3. Akun kapasiteetti, se vaihtelee ajallisesti 50-130 minuutin välillä. Suuremman kapasiteetin akku lisää käyttömukavuutta.

4. Leikkuuleveys, se vaihtelee 15-30 cm välillä.

5. Leikkuukorkeus, se taas vaihtelee 20-80 mm välillä.

6. Melutaso, tämä vaihtelee yleensä välillä 55-75 dB.

7. Laitteen helppokäyttöisyys, onko asennus ja ylläpito vaivatonta? Tähän liittyy myös ruohonleikkurin käyttöliittymä, onko saatavilla esim. puhelinsovellus laitteen käyttöön? Ja jos on, kuinka sovellus päivitetään? Helppokäyttöisyyteen liittyy myös se, onko saatavilla suomenkieliset valikot.

8. Laitteen saatavilla olevat lisävarusteet ja huoltopisteet. Tähän asiaan liittyy myös laitteen takuuaika ja takuun sisältö sekä mahdollisen asennuspalvelun saatavuus. Mieti jo ennakkoon, teetkö itse rajalankavedot vai tarvitsetko siinä asiassa apua.

9. Asennussarjan hinta ja sisältö, mieti tarkkaan mitä kaikkea tarvitset.

10. GPS-ominaisuus, se auttaa ruohonleikkuria löytämään oikean reitin. Varsinkin suurilla leikattavilla alueilla tämä on erittäin hyödyllinen ominaisuus. GPS-ominaisuudesta on hyötyä myös siinä tilanteessa, jos ruohonleikkuri varastetaan… toki useissa robottiruohonleikkureissa on myös PIN-koodi, joka toimii hyvänä varkaussuojana.

11. Sadetunnistin, se on hyvä olla olemassa, sillä sateella ruohoa ei kannata leikata.

12. Ja sitten vielä: muista turvallisuusasiat! Jos taloudessa on pieniä lapsia tai kotieläimiä, muista, että robottiruohonleikkuri voi olla tietyissä tilanteissa vaarallinen. Leikkuri ei välttämättä osaa tunnistaa esim. maassa makaavaa lasta tai eläintä.

Robottiruohonleikkureiden hinnat

Kuten niin monen muun tuotteen kohdalla, on myös robottiruohonleikkureiden hintahaarukka valtava. Perusmallin voit saada jopa 500 €:lla, mutta kannattaa tällöin miettiä tarkkaan oma tarve ja käydä läpi ylempänä listatut 12 kohtaa. Mitä enemmän ominaisuuksia ja laatua, sitä enemmän robottiruohonleikkurit maksavat. Hinta voi parhaimmillaan kohota jopa 4500 € -hintaluokkaan. Kuitenkin luotettavasti toimiva ruohonleikkuri vapauttaa sinut yhdestä kodin askareesta, ja säästetyn ajan voit käyttää mihin haluat, eli ostamalla robottiruohonleikkurin ostat myös itsellesi lisää vapaa-aikaa aurinkoisina kesäpäivinä. Tämän asian hintalappu voi ollakin sitten yllättävän korkea 🙂

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.