Edessä pyyhekuivaimen hankinta? Muista nämä asiat!

Mikä on se kylpyhuoneen pienehkö hankinta, joka nostaa suhteessa eniten elämänlaatua? Varmasti esimerkiksi laadukas kylpyamme tai hitaasti sulkeutuva wc-istuimen kansi on hyvä asia, mutta jos suhteellisen edullisten hankintojen kategoriassa pyyhekuivain eli rättipatteri lienee yksi parhaimmista. Lämmin pyyhe tuo pientä luksusta arkeen, ja on äärimmäisen miellyttävää kuivata itsensä suihkun jälkeen hyvin lämmitettyyn pyyhkeeseen. Myös vaatteiden kuivatus onnistuu rättipatterin avulla, miksi siis et hankkisi kotiisi sellaista? Tässä artikkelissa kerrotaan tärkeimmät asiat, jotka sinun kannattaa käydä läpi ennen pyyhekuivaimen valintaa.   

Pyyhekuivain eli rättipatteri

Pyyhekuivaimen valinta – mitä asioita kannattaa ottaa huomioon?

Nostetaan aluksi esille yksi perusasia: jos sinulla on jo asunnossasi vesikiertoinen pyyhekuivain, saat hankkia tilalle toisen esim. putkiremontin yhteydessä, kunhan rättipatteri ei ylitä 200 watin tehoa. Tämä perustuu Suomen ympäristöministeriön antamaan, muutaman vuoden takaiseen asetukseen.

Asetuksen mukaan uusiin rakennuksiin ei saa enää asentaa lämpimän käyttöveden kierrolla toimivia lämpöpattereita tai pyyhekuivaimia.  Tällä määräyksellä halutaan torjua vesijohtoverkossa viihtyvien mikrobien aiheuttamia ongelmia, eli sinänsä tarkoitus tämän kaiken taustalla on erittäin hyvä. Muistaa toki täytyy, että markkinoilla on tarjolla myös sähkökäyttöisiä kuivaimia, joiden käytössä joudut maksamaan kuukausittain hieman suuremman sähkölaskun muodossa.

Jos pyyhekuivain ei ole kytketty käyttöveteen vaan vesilämmitysjärjestelmään, on asia siltä osin kunnossa. Ongelmana tässä tilanteessa on se, että rättipatteri toimii vain silloin kun lämmitysjärjestelmä on käytössä. Eli kesäisin et saa pyyhekuivaimesta mitään hyötyä. Tämä kannattaa muistaa hankintaa suunniteltaessa, eli kesäisin pääset kuivaaman uima-asuteesi ulkosalla 🙂

Nämä edellä mainitut on aluksi käytävä läpi, sen jälkeen päästään eteenpäin itse pyyhekuivaimen valintaan. Seuraavaksi kerrotaan 5 asiaa, jotka on hyvä huomioida pyyhekuivaimen valinnassa. Vaikka rättipatteri ei ole hinnan suhteen mikään valtava kuluerä, kannattaa valinta tehdä huolella, jolloin et joudu heti seuraavana vuonna tekemään uutta hankintaa!

5 vinkkiä pyyhekuivaimen valintaan

Pyyhekuivainten hintahaarukka on laaja, esimerkiksi K-raudan valikoimista löytyy (20.2.2021) laaja valikoima eri malleja joiden hinnat ovat halvimmillaan 99€ ja tästä hintahaarukka kipuaa aina 539€:n hintaiseen rättipatteriin. Hinta on vain yksi asia, joka kannattaa ottaa valinnassa huomioon, eikä se missään nimessä saa olla ainoa valintakriteeri. Seuraavassa viisi muuta asiaa, jotka sinun on muistettava tehdessäsi valintaa:

1. Kuinka paljon kylpyhuoneessa on tilaa? Koko valintaprosessi lähtee tämän kysymyksen miettimisestä, sillä osa kylpyhuoneista on niin ahtaita, että ainakaan isompaa rättipatteria ei kannata edes harkita, se tuo enemmän epämukavuutta kuin luksusta arkeesi!

2. Kuinka isokokoisen pyyhekuivaimen tarvitset? Jos tila ei aseta rajoituksia, mieti tarkkaan, kuinka ison pyyhekuivaimen tarvitset. Onko tarkoituksena pyyhkeiden lisäksi myös kuivata pyykkiä aina silloin tällöin? Esimerkiksi pipojen kuivaus onnistuu nopeasti rättipatterin avulla.

3. Onko kylpyhuoneesi liian kylmä? Pyyhekuivain on yksi tapata lisätä lämmitystä. Tehokas pyyhekuivain säteilee runsaasti lämpöä, ja näin kylpyhuoneen käyttömukavuus lisääntyy.

4. Mieti myös kuivaimen ulkonäkö! Tyypillisimmät vaihtoehdot ovat valkoinen ja kromattu malli. Mieti jo valmiiksi, miltä kuivain tulee näyttämään ja kuinka se sopii kylpyhuoneen värimaailmaan.

5. Kilpailuta hankintasi. Kyllä, myös rättipatterista kannattaa pyytää tarjous jättämällä tarjouspyyntö Rautakauppias.fi -palvelun kautta. Tämä säästää sekä aikaa että vaivaa, ja saat yhden tarjouspyynnön avulla hankittua varmasti itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Pyyhekuivaimen asentamiseen kannattaa ehdottomasti pyytää ammattilaisen apua, jos sinua hiukankin mietityttää se, kuinka asennus toteutetaan. Asennus sinänsä on yleensä yksinkertainen pinta-asennus, eli se ei vaadi mitään valtavaa tietotaitoa, mutta varmasti itse tiedät, että pyydätkö ulkopuolista apua asennukseen. Joka tapauksessa, rättipatteri on juuri se pieni hankinta kylpyhuoneeseen, mikä lisää elämänlaatua hieman paremmaksi ja maksaa sitä kautta itsensä takaisin takuuvarmasti 🙂

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.