Mitä pihaltani vielä puuttuu? No pihasauna tietenkin!

Jos omistat asunnon, jossa on oma piha, tiedät varmasti sen tunteen kun kevään tullessa tekee mieli suunnitella ”vähän jotain uutta” omalle pihamaalle. Ahkeran puuhastelun tuloksena pihalta löytyy jo palju, hieno terassi valokatteineen, ja robottiruohonleikkuri pitää huolen siitä, että nurmikko pysyy kunnossa. Mutta jotain vielä puuttuu.. tuolla pihan reunassa olisi vielä tilaa, laittaisinko sinne saunan? Ei ollenkaan huono idea, sillä pihasaunan avulla saat luotua kesämökkitunnelmaa, vaikka asuisit aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Muutama asia on hyvä miettiä valmiiksi, ennen kuin jätät tarjouspyynnön pihasaunasta.

Miksi hankkisin pihasaunan?

Pihasaunan hankkiminen on sinänsä helppoa, markkinoilla on valtava määrä erilaisia vaihtoehtoja, joista jokainen varmasti löytää itselleen sopivan mallin. Pihasaunan hankkimisen hyvä puolia ovat mm.

  • Tunnelma, sillä vaikka pihasauna ei todellakaan ole sama asia kuin oma kesämökki, luo sauna pihalle aivan oman maailmansa, johon voit mennä nauttimaan löylyistä. 
  • Pihasaunan ulkonäkö, sillä voit hankkia oman talosi tyyliin ja värimaailmaan sopivan saunan, jolloin se täydentää talosi luomaa esteettistä kokonaisuutta.
  • Helppous, sinun ei tarvitse pakata perhettä autoon kaikkine mökillä tarvittavine tarvikkeineen, vaan voi pistäytyä pihaltasi löytyvässä mökkiparatiisissa helposti vaikka joka ilta. Säästät myös selvää rahaa esim. polttoainekuluissa!

 

Moni asia puhuu siis pihasaunan hankkimisen puolesta. Mitä asioita kuitenkin on huomioitava jo ennen hankintaa?

Pihasaunan hankinta – rakennusprojekti vai valmissauna?

Ihan aluksi, selvitä oman kuntasi rakennusvalvonnasta reunaehdot pihasaunalle. Valitettavasti tässä kohtaa saatat törmätä ikävään yllätykseen, mutta jos saatte sovittua saunan kokoon, ulkonäköön ja sijoitteluun liittyvät asiat, on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Toki tässä vaiheessa kannattaa myös käydä ilmoittamassa naapurille, mitä pihalle on lähiaikoina tulossa.. savunhaju voi aiheuttaa repiviä riitoja naapurien kesken.

Jos et halua käyttää aikaa ja vaivaa saunan suunnitteluun ja rakentamiseen, kannattaa katseet suunnata pakettitoimituksena pihasaunoja tarjoaviin yrityksiin.  Joka tapauksessa saunan pystyttäminen tulee vaatimaan jonkin verran työtä, mieti tarkkaan, haluatko tilata kaiken asennustyön ulkopuoliselta toimijalta, vai teetkö itse tarvittavat toimenpiteet. Joka tapauksessa, ota huomioon ainakin seuraavat 5 asiaa:

1. Montako saunojaa saunaan pitää kerralla mahtua? Tämä luonnollisestikin vaikuttaa hankittavan saunan kokoon ja sitä kautta myös hintaan.

2. Minkälainen sauna sopisi ulkonäöltään parhaiten muiden tontilla olevien rakennusten sekaan? Hirsitalon pihaan parhaiten sopinee hirsisauna jne.

3. Minkälaisen kiukaan haluat saunaasi? HUOM! Sisältyykö kiuaskin valmiiseen pakettiin, yleensä näin ei ole.

4. Mitä kaikkea valmispakettiin sisältyy? Pakettien sisällöissä on valtavia eroja, eli muista kysyä saunantoimittajalta, mitä kaikkea joudut vielä hankkimaan (esim. saunan perustuksia varten joudut tekemään hankintoja)

5. Toimitusajan pituus? Unelmien mökkisauna ei välttämättä ehdi juhannukseksi, jos teet tilauksen vapun jälkeen.

Pihasaunan hinta

Mitä se sauna sitten maksaa? Kuten muissakin pihalle tehtävissä hankinnoissa, kaikki riippuu kaikesta ja hintahaarukka on todella laaja. Hyvää osviittaa antaa esim. Taloon.com -sivuston pihasaunojen hintahaarukka. Siinä missä halvimman mallin saa ostettua noin 2500 eurolla (plus rahtikulut 599€), löytyy hintahaarukan toisesta päästä löylyvalmis ja terassin sisältävä Broowood -sauna lähes 15000 euron hintaan. Näissäkin pitää huomioida vielä mahdolliset lisäkulut, jotka siis pitää tarkoin selvittää tavarantoimittajalta.

Vaikka pihasaunasta joutuisikin maksamaan pitkän pennin, maksaa se itsensä takaisin useiden vuosien aikahorisontilla tarkasteltuna. Tarjouspyyntöön voit laittaa kaikki ne toiveet ja vaatimukset, joita pidät tärkeinä, ja joista olet valmis maksamaan lisähintaa. Eli eipä tässä muuta kuin makoisia löylyhetkiä!

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.