Kuinka valitsen pesualtaan? Mitä se maksaa?

Olemme tähän mennessä käyneet läpi lukuisia erilaisia wc- ja kylpytilojen remontteja, joiden avulla voidaan saadaan parhaimmillaan uusittua koko pesu/wc- tilan ilme. Olemme käyneet läpi niin suihkukaappien valinnan kuin esimerkiksi kylpyhuoneen laatoitukseen liittyvät asiat. Jos kuitenkin haluat maksimoidaan hinta-laatusuhteen, eikä sinulla ole mitään valtaisaa budjettia, on yksi hyvä vaihtoehto se, että vaihdat pelkästään pesualtaan hanoineen. Tässä tekstissä käydään läpi pesualtaiden eri mallit sekä tutustutaan niihin seikkoihin, jotka vaikuttavat lavuaarin valintaan.

   

Pesualtaan valinnan eri vaiheet

Pesualtaan valinnassa kannattaa edetään muutaman eri vaiheen kautta. Nämä auttavat kohti päätöstä, jonka avulla saat juuri sinulle sopivan vaihtoehdon valittua. Siispä, seuraavassa valintaprosessin eri vaiheet:

1. Mieti budjettisi valmiiksi

Pesuallas maksaa esim. K-raudan valikoimissa (13.2.2021)halvimmillaan 49€, mutta hintahaarukka on laaja, ja parhaimmillaan pääset pulittamaan betonisesta pesualtaasta jopa 870€. Kannattaa ensiksi siis miettiä, paljonko rahaa olet valmis laittamaan altaan hankintaan, sillä tämä rajaa omalta osaltaan vaihtoehtojen määrää.

2. Määritä allaskoko

Läheskään kaikki mallit eivät mahdu pieneen wc-tilaan, tämä lienee kaikille selvää. Moni saattaa silti yllättyä, kuinka vähän pesualtaalle on useasti sitä tilaa jätetty. Tästä johtuen, ota mittanauha käteen jo ennen kuin alat miettiä altaaseen liittyviä tyyliseikkoja! Ja jos sinulla on todella vähän tilaa, kannattaa miettiä kulmaan asennettavan pesualtaan hankkimista.

3. Paljonko laskutilaa tarvitset?

Tärkeää on myös miettiä se, kuinka paljon tarvitset. Jos haluat hankkia esim. tyylikkään malja-altaan, joka asennetaan kaapin päälle, ei laskutilaa ole välttämättä lainkaan. Mieti asia oman tarpeesi mukaan, esim. suuri pesuallas on aina pois siitä tilasta, missä voisi olla tarpeellista laskutilaa eri tavaroille.

4. Mihin kaikkeen allasta käytetään?

Pesualtaan on kestettävä jatkuvaa käsienpesua, ja usein ne ovatkin materiaaliltaan erittäin kestäviä. Välttämättä valinnan yhteydessä ei tule ajatelleeksi, että pesualtaalla saattaa olla myös muuta käyttöä. Tämä kannattaa huomioida, varsinkin siinä tapauksessa, jos aiot välillä myös pestä pyykkiä altaassa. Tällöin altaan syvyyden on oltava riittävä, ja muutamat trendiviritelmät ovat siinä tilanteessa huonoja vaihtoehtoja.

5. Väri ja materiaali? Valkoinen ja keraaminen vai jotain ihan muuta?

Perinteisesti ajatellaan, että altaan on oltava valkoinen ja keraaminen. Ei ihan näinkään, kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin, sillä esimerkiksi puinen allas lyö oman leimansa ihan jokaisen wc-tilan tunnelmaan 🙂

Ok, esikarsinta on nyt tehty, mitäs sitten?

Kun tila on mitattu, tarvittavan laskutilan määrä, sekä väri ja materiaali valittu, on aika miettiä omaan budjettiin sopivia malleja. Tällöin kaikista kivuttomin tapa saada allas hankittua on jättää tarjouspyyntö Rautakauppias.fi -sivustolle. Palvelun kautta on kilpailutettu niin edullisia perusmalleja kuin myös niitä kaikkein hienoimpia luxus-altaita. Tarjouspyynnön jättäminen ei sido sinua mihinkään, ja voit kaikessa rauhassa valita eri tarjouksista itsellesi sopivimman kokonaisuuden.

Eli ei muuta kuin tarjouspyynnön tekoon:)

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.