Valitse peltikatto oikein – 6 vinkkiä, joilla saat kattopellit valittua

Usein talon ulkonäköä suunniteltaessa eniten energiaa käytetään seinien ja pihan ulkonäön miettimiseen. Valitettavan usein katon ulkonäkö ei saa ajatustakaan, ennen kuin talo on valmis, ja siinä vaiheessa muutosten teko on jo myöhäistä tai vähintäänkin erittäin kallista. Eli muista huomioida myös talon katto rakentamista tai remontointia suunniteltaessa! Tässä artikkelissa kerromme 6 vinkkiä onnistuneeseen peltikaton valintaan. Peltikaton hinta riippuu tietenkin mm. siitä, minkä kokoinen katto on kyseessä. Joka tapauksessa kyseessä on merkittävä summa, eli kattopelleistä kannattaa ilman muuta jättää tarjouspyyntö. 

 

Kuusi vinkkiä peltikaton valintaan – valitse kattopellit heti kerralla oikein!

Seuraavassa asiantuntijan vinkit peltikaton valintaan. Nämä asiat kannattaa hoitaa kerralla oikein, sillä kuten mainittua, korjausliikkeiden tekeminen lisää kustannuksia huomattavasti:

1. Mieti ulkonäkö tarkkaan

Markkinoilla on tarjolla valtava määrä erilaisia peltikattoja, värit ja profiilit vaihtelevat, eikä pelkän nettisivuilta löytyvän kuvan perusteella kannata välttämättä tehdä näin isoa ratkaisua. Jos vain mahdollista, käy joko myymälässä paikan päällä katsomassa, miltä vaihtoehdot todella näyttävä, tai tutustu lähialueesi talojen kattoratkaisuihin. Jos löydät ”Unelmiesi katon”, mene rohkeasti kysymään, mitkä kattopellit taloon on valittu!

2. Konsultoi ammattilaista

Jos olet jo monissa liemissä keitetty tee-se-itse -mies, voit toki yrittää tehdä asennuksen itsekin (mukavalla talkooporukalla), mutta suosittelemme lämpimästi ammattilaisen käyttöä. Kannattaa olla yhteydessä asentajaan jo ennen kattopeltien valintaa, sillä voit saada asentajalta kullanarvoisia vinkkejä siitä, mitä asioita valinnassa on huomioitava.

3. Muista ostaa myös muut tarvittavat varusteet

Pelkkä kattopeltien osto ei vielä riitä, muista myös savupiipun pellit, lumiesteet, turvavarusteet, sekä kulkusillat ja mahdolliset tikkaat.

4. Muista oikeanlaisten ruuvien hankinta

Tämä unohtuu helposti, eli tulet tarvitsevaan suuren määrän peltikattoruuveja eli kateruuveja. Kaikki nämä itse varsinaisten kattopeltien lisäksi hankittavat asiat on hyvä laittaa mukaan tarjouspyyntöön.

5. Kone- vai lukkosaumakatto?

Myös tämä asia on mietittävä etukäteen, tässäkin voit kysyä neuvoa katon asentajalta. Katon ulkonäköön tällä asialla ei juurikaan ole vaikutusta, mutta lähtökohtaisesti voidaan sanoa, että kovin loiviin kattoihin ei suositella lukkosaumakattoa.

6. Laske tarkkaan tarvittavan pellin määrä 

Eli jälleen kerran, kannattaa keskustella ammattilaisen kanssa, jotta lopulliseen määrään saadaan huomioitua myös mm. kattopeltien limitykset. Tällöin et maksa liikaa ylimäärisestä kattopellistä, mutta toisaalta asennus ei myöskään keskeydy siihen, kun huomataan, että peltiä on hankittu liian vähän.

Varaa siis runsaasti aikaa katon suunnitteluun, muista kilpailuttaa kattopeltien lisäksi kaikki ruuvit ja tarvikkeet!

Haluatko oman yrityksesi esittelyn sivuillemme? Ota yhteyttä niin teemme haastattelun!

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.