Näin päästiin eroon muurahaisista – yhden terassin tarina

Muurahaiset terassilla – siinä on kyllä ihan vihoviimeinen ongelma, jonka kanssa jaksaisi kesälomalla painia. Mutta minkäs teet, kun muurahaisyhdyskunta on päättänyt rakentaa pesän esimerkiksi terassin alle? Onneksi tilanteeseen on erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja saatavilla, ja tässä kerromme yhden terassin muurahaisoperaatiosta.

Voi ei! Terassilleni on ilmestynyt muurahaisten vaellusreitti.

Otsikossa oleva lause on sellainen, jonka valitettavan moni meistä joutuu toteamaan touko-kesäkuussa, juuri silloin kun parhaimmat terassikelit alkavat näyttäytyä, ja mieli tekisi vain rentoitua. Kun ensimmäiset vaeltavat muurahaiset bongaa terassiltaan, niin valitettavasti siitä hetkestä lähtien on vaikea rentoutua, ja alitajunta ohjaa meitä jatkuvasti tuijottelemaan terassilautoja muurahaisten paikallistamiseksi. Onko koko kesä nyt pilalla? Ei välttämättä, mutta taistoon kannattaa käydä välittömästi!

Nopea reagointi on jo ihan sen takia tärkeää, että jos muurahaisten antaa vapaasti temmeltää, yrittävät tietyt muurahaislajit jossain kohtaa vallata myös talon sisätilat. Tässä kohtaa muurahaisyhdyskunnan hävittäminen menee taas astetta vaikeammaksi, joten nopea reagointi on erittäin tärkeää heti ensimmäisten muurahaishavaintojen jälkeen. Onneksi kaupasta saa erilaisia ratkaisuja muurahaisongelman hävittämiseksi.

Ennen kuin ryntäät kauppaan tuholaismyrkyt mielessäsi, tutustu Tukesin ohjeisiin. Käytännössä muurahaismyrkkyjen käyttö on sallittua vain rakennuksen välittömässä läheisyydessä ja sisätiloissa, eli esimerkiksi kukkapenkkiin myrkkyä ei ole sallittua laittaa. Suurin osa pihapiirin muurahaisista on hyödyllisiä pihan ekosysteemille, eli mieti vielä kerran, tarvitseeko hävittämisprosessia edes tehdä. Jos kuitenkin päätät ryhtyä toimeen, niin seuraavassa kerromme erään terassin tarinan kesältä 2022.

Onnistunut muurahaisten poisto terassilta

Tämä tarina alkaa toukokuussa 2022, jolloin ensimmäinen muurahaishavainto tehtiin. Pikkuhiljaa muurahaisia alkoi tulla lisää, ja muurahaispesä paikallistettiin terassin alle paikkaan, johon ei tultaisi millään pääsemään suoraan käsiksi. Ei muuta kuin mars rautakauppaan!

Muurahaistorjunta-aineet

Lyhyen harkinnan ja myyjän suositusten perusteella päädyttiin Baygon -muurahaissirotteeseen ja Baition D -kasteluaineeseen. Näistä varsinkin sirote tuntui toimivan erittäin hyvin, ja sitä laitettiin siis kriittisiin paikkoihin, joissa muurahaiset olivat vaeltaneet, ja joissa oli myös riski, että muurahaiset löytäisivät tiensä talon sisälle. Valmiste siis toimii siten, että muurahainen joutuu kosketuksiin sirotteen kanssa, ja vie sitä samalla pesään. Tämä altistaa koko pesän torjunta-aineelle, ja parhaimmassa tapauksessa yhden käsittelyn jälkeen muurahaisongelmaa ei enää terassilla ole.

sirote terassilla

 

sirote terassilla

 

sirote terassin oven kohdalla

Mikä oli lopputulos? Erittäin onnistunut, sillä jo yhden käsittelykerran jälkeen voidaan todeta, että muurahaisia ei enää terassilla näy!

Kilpailuttamalla rautakauppahankinnat Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.