Muurahaisten paluu terassille – mikä neuvoksi?

Muurahaiset terassilla – blogikirjoituksemme poiki runsaasti palautetta, ja lähes kaikilla oli sama kysymys: ”Poistuiko muurahaisongelma todella noin helposti?”. Jonkin aikaa kaikki näytti hyvältä, mutta täytyy tunnustaa, että ongelma ei valitettavasti poistunut. Vähitellen terassilla ja terassin välittömässä läheisyydessä alkoi näkyä taas muurahaisten liikehdintää. Ensin vähemmän, mutta koko ajan kasvavassa määrin. Eli mitä tapahtui tämän kaiken jälkeen?

Muurahaisoperaatio vol. 2 – mikä TODELLA auttoi?

Epätoivo kieltämättä kasvoi, kun muurahaisten määrä ei millään vähentynyt. Tämä johti tarkkuutta vaativaan jäljitystyöhön, kun muurahaisten pesimispaikat piti kartoittaa mahdollisimman tarkasti. Muurahaisten kulkua seuraamalla se sitten vihdoin selvisi: viljelylaatikot toimivat pahimpana muurahaispesäkkeenä.

Kipeä ratkaisu oli tehtävä: jos muurahaisten määrää halutaan vähentää, voidaan sanoa hyvästit mustikka- ja tomaattiviljelmille. Tämä ei ollut helppo päätös, sillä kesän kohokohtina olivat aikaisempina vuosina olleet omien viljelmien sadonkorjuut. Päätös oli kuitenkin tehty, ja oli aika suunnata kauppaan.

Käytännössä kaupasta tarttui mukaan samat aineet kuin aikaisemmalla kerralla, eli Baygon -muurahaissirotetta ja Baition D -kasteluainetta. tämän lisäksi hankittiin suuri määrä jätesäkkejä.

Muurahaistorjunta-aineet

Lähtötilanne oli siis se, että viljelylaatikot olivat täynnä muurahaisia, ja pelkkä sirotteella myrkyttäminen ei välttämättä toimisi parhaalla mahdollisella tavalla. Kun laatikoita pöyhittiin lapiolla, paljastui useista kohdista valtavia määriä muurahaisten munia. Tämä ei lupaillut hyvää..

Muurahaisten munia

Käytännössä koko projekti meni seuraavasti:

  1. ”Avaa” lapiolla multakerrokset
  2. Laita muurahaissirotetta sekä kasteluainetta
  3. Siirry seuraavaan laatikkoon
  4. Aloita ensimmäisenä käsitellystä laatikosta, ja lapioi kaikki multa jätesäkkeihin
  5. Sido jätesäkit tiukasti kiinni ja laita ne peräkärryyn
  6. Kuljeta jätesäkit kaatopaikalle 

Mikä oli lopputulos? Projekti ei ollut todellakaan helppo tehdä paahtavassa helteessä hengityssuojain päässä. Ja kaiken huippuna rakkaista viljelylaatikoista jouduttiin luopumaan. Mutta niin luovuttiin myös muurahaisista! Eli ei tämä missään nimessä täysin epäonnistunut toimenpide ollut.

Se, kuinka lopullinen tämä tilanne on (todennäköisesti ei ole), jää nähtäväksi, mutta ainakin näin kesän jälkeen voidaan olle tyytyväisiä. Palataan tähän muurahaisasiaan sitten taas kesällä 2024 🙂

Kilpailuttamalla rautakauppahankinnat Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.