Suojaa omaisuuttasi asentamalla lumiesteet – 5 syytä siihen, miksi asennus maksaa itsensä takaisin

Vilkaisepa katollesi, näkyykö oikein asennettuja lumiesteitä? Jos lumiesteitä ei näy, ja kattosi jyrkkyys on 1:8 tai enemmän, pitää lumiesteet olla asennettuna. Talvella käytettävät piha-alueet, joissa on tarkoitus oleskella, tulee suojata rakennuksen katolta putoavalta lumelta ja jäältä. Tämän lisäksi katolta putoavalta lumelta ja jäältä on suojattava kaikki sisäänkäynnit ja kulkuväylät. Mutta onko taas kyseessä yksi ”puoliturha” määräys, mikä aiheuttaa lähinnä lisäkustannuksia? Ei todellakaan ole, ja tässä artikkelissa kerrotaan 5 syytä siihen, miksi lumiesteiden asennus maksaa itsensä takaisin. 

Lumiesteiden asennuksen hinta – paljonko joudun maksamaan?

Lumiesteiden asennus kannattaa ilman muuta jättää ammattilaiselle. Itse lumiesteitä saat lähimmästä rautakaupasta, esim. Ormaxin kolmemetrinen lumiestepaketti maksaa Netraudassa 65,50€ (hinta 20.9.2020). Isoista määristä kannattaa jättää tarjouspyyntö. Mitä sitten maksaa lumiesteen asennus? Hinta riippuu tietenkin katon koosta, mutta karkeana yleistyksenä voidaan sanoa hinnan osuvan välille 500€-2000€. Eli jonkin verran joudut lompakkoa esille kaivamaan, kannattaakin kysyä tarjouksia muutamalta eri yritykseltä lumiesteiden  asennuksen hinnasta. 

5 syytä, miksi lumiesteiden asennus maksaa itsensä takaisin

Lumiesteet kannattaa ilman muuta asentaa, jos on olemassa pienikin riski siitä, että lumi putoaa hallitsemattomasti katolta. Tässä vielä listattuna viisi syytä, miksi lumiesteiden hankkiminen kannattaa:

1. Lumiesteet ehkäisevät putoavasta lumesta johtuvia vaaratilanteita – tämä on se ilmeinen syy, ja päällimmäinen syy lumiesteiden hankintaan

2. Lumiesteet suojaavat pihalla olevaa omaisuuttasi – putoava lumi ei pääse tuhoamaan omaisuuttasi (esim. terassin valokatteita ja puutarhaistutuksia)

3. Lumiesteet suojaavat pihan lisäksi kattoa – esim. kattoikkuna ja katon läpiviennit on mahdollista suojata lumimassoilta

4. Vältyt (yleensä) lumenpudotusoperaatiolta – lumiesteiden ansiosta sinun ei tarvitse kiivetä katolle lumenpudotushommiin, vaan esteiden taakse kertynyt lumi sulaa vähitellen pois, yleensä jo juhannukseen mennessä 🙂

5. Asunnon jälleenmyynti on helpompaa – yritäpä myydä taloa, jossa lumiesteet on asennettu ”vähän sinnepäin”…

Hoida siis tämä asia ajoissa kuntoon!

Katso vielä uudestaan katollesi, onko kaikki lumiesteiden suhteen varmasti kunnossa? Jos ei, lue nuo viisi syytä vielä uudestaan, ja kannattaa tarttua toimeen heti, eikä silloin kun putoava lumi on jo päässyt aiheuttamaan vahinkoa. Kuten sanottu, se maksaa varmasti itsensä takaisin!

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.