Liesituuletin – se kaikista tärkein hankinta keittiöön?

Usein keittiöremonttia suunniteltaessa huomio kiinnittyy pintamateriaaleihin, jotka sanelevat suurimmaksi osaksi sen, miltä uusi keittiö tulee näyttämään. Esimerkiksi kivitasoilla saat luotua todella tyylikkään ilmeen keittiöösi, minkä lisäksi kivitasot ovat myös erittäin käytännöllisiä, nehän kestävät käytännössä vaikka kuinka paljon kulutusta. Kuitenkin jos mietitään oikeasti sitä, mitä hyvin toimiva keittiö ennen kaikkea tarvitsee, voidaan todeta, että tehokas liesituuletin on aivan ehdoton ykkösasia. 

Liesituulettimen hankinta on yksi niistä keittiön perushankinnoista, jossa suuriin virheisiin ei ole varaa. Jos liesituulettimen tehot eivät riitä, saattaa koko asunto haista pitkän aikaa kuullotetulle sipulille tai vaikkapa herkulliselle Kasviscurrylle 🙂 Tässä artikkelissa käydään läpi liesituulettimen hankintaan vaikuttavat tekijät.

Liesituuletin

Liesituulettimen valinta – älä unohda näitä kuutta asiaa!

Periaatteessa liesituulettimen hankinta on tehty helpoksi, sillä tarjontaa riittää yllin kyllin. Liesituulettimia eivät myy pelkästään Bauhausin tyyliset rautakaupat, vaan myös eri kodinkoneliikkeet, kuten Gigantti ja Power. Eri vaihtoehtoja ostopaikaksi siis löytyy runsaasti, seuraavassa 6 asiaa jotka sinun kannattaa ottaa huomioon:

1. Kuinka ison liesituulettimen voit asentaa? Tämä nyt lienee itsestäänselvyys, mutta kannattaa ottaa mitat valmiiksi ennen kuin ihastut johonkin tiettyyn, netissä näkemääsi malliin!

2. Ilmaa kierrättävä- vai ilman poistava liesituuletin. Lyhyesti tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla on ilmakanava, jota pitkin voit poistaa liesituulettimen imemän ilman, voit ostaa ilmaa hormin kautta poistavan liesituulettimen. Ilmaa kierrättävät mallit taas suodattavat ilmaa ennen sen palauttamista takaisin huoneilmaan.

3. Millainen kokki olet? Kyllä, myös tämä kannattaa miettiä! Jos sinulla on tapana tehdä vahvasti maustettuja ruokia, ja jos bravuureihisi kuuluu  esimerkiksi runsaasti valkosipulia sisältävät ruoat, on liesituulettimen oltava todella tehokas. Sama tilanne on myös silloin, jos sinulla on neliömäärältään suurikokoinen keittiö.

4. Paljonko tarvitset valotehoa? Mitä suurempi wattimäärä liesituulettimen valotehoksi mainitaan, sitä kirkkaammin lamppu valaisee. Ja riittävän kirkas lamppu taas tuo hieman lisää mukavuutta päivittäiseen ruoanlaittoon. Voit vaikka laskea, kuinka paljon tulet laittamaan ruokaa esim. seuraavan viiden vuoden aikana, niin huomaat, että myös tällaiset pienet asiat kannattaa ottaa huomioon!

5. Minkälainen liesituuletin sopii keittiösi muuhun sisustukseen? Eli mieti valmiiksi, miltä liesituuletin tulee näyttämään sitten, kun se on asennettu keittiöösi. Ehkäpä olet haaveillut saarekkeen yläpuolelle tulevasta, katosta roikkuvasta mallista? Vai arvostatko esim. elektronisilla kytkimillä varustettua mallia? Joka tapauksessa muista miettiä ulkonäkö- ja sisustusnäkökulma valmiiksi!

6. Jos vain mahdollista, järjestä ”koekuuntelu”. Tätä asiaa ei välttämättä tajua ajatella, mutta siis liesituulettimesta voi lähteä aika kova ääni. Täysin äänetöntä mallia ei tietenkään ole olemassa, mutta jos vaan saat testattua ennen ostopäätöstäsi myös liesituulettimen ääntä, niin se kannattaa ilman muuta tehdä.

Mitä liesituuletin maksaa?

Pelkästään tyyli ja toimivuus edellä ei yleensä pystytä menemään, vaan myös taloudellinen puoli on aina mietittävä. Liesituulettimien hinnat vaihtelevat suuresti vaihteluvälin ollessa esim. Bauhausin malleissa (27.2.2021) 59€ – 399€. Kannattaa siis miettiä myös sitä, mihin kaikkeen oma budjetti on valmis taipumaan. Muista, että liesituuletinta tulet todennäköisesti käyttämään joka ainoa päivä, mahdollisesti jopa useita kertoja päivässä. Pidä siis huoli, ettet joka ikinen kerta mieti, että ”voi kunpa olisin tajunnut ostaa sen tehokkaamman version. Nyt koko kämppä haisee taas monta päivää valkosipulille!” Ja aina kannattaa tehdä tarjouspyyntö kaikista mahdollisista kodin hankinnoista 🙂

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.