Kevytsora – voiko helpompaa materiaalia olla?

Yksi ratkaiseva asia koko talon energiatehokkuuden kannalta on eristemateriaalin valinta. Aikaisemmassa artikkelissamme esittelimme 7 eri vaihtoehtoa, joista yksi oli kevytsora. Leca-sora on tuotemerkki, joka on kansansuussa muodostunut kevytsoran synonyymiksi. Usein rakentamisen ja remontoinnin yhteydessä kuulee puhuttavan Leca-harkoista, ja tässä artikkelissa perehdymmekin kevytsoraan materiaalina.
 
Kuten jo aiemmin kävimme läpi, on erilaisia eristemateriaaleja runsaasti tarjolla, ja eri materiaaleissa on hyvät ja huonot puolensa. Tilanteet vaihtelevat, joten emme pysty antamaan kaiken kattavaa neuvoa, mikä materiaali on sopivin. Tee siis perinpohjainen selvitystyö ennen lopullista materiaalivalintaa. Artikkelisarjamme tarjoaa tähän valintaprosessiin hyvän pohjan!
 
Kevytsora – se helppokäyttöinen materiaali 
Leca-kevytsoraa valmistetaan savesta, ja se sopii todella hyvin esimerkiksi ryömintätilaiseen alapohjaan. Leca-sora asennetaan puhaltamalla. Kerran asennettu sora kestää todella pitkään, eli vaikka taloa tarvitsisi remontoida säännöllisin väliajoin, niin alapohjan eristystä ei tässä tapauksessa tarvitse miettiä enää asennuksen jälkeen.
 
Kevytsora on siis keraaminen materiaali, joka kestävyydestään huolimatta on erittäin kevyttä. Kevytsora ei syty palamaan, eikä se ime itseensä kosteutta. Eli rakentamisen vaivattomuuden näkökulmasta kyseessä on todellinen unelmamateriaali! Koska kevytsora asennetaan puhaltamalla, ei tarvetta nosturille ole, ja taas säästyy aikaa, rahaa ja vaivaa.
 
Kevytsoran valinnassa tulet todennäköisesti onnistumaan ilman sen suurempaa selvitystyötä, esimerkiksi Netraudan valikoimista saat henkilökunnalta apua oikean vaihtoehdon valitsemiseen. Voit jo valmiiksi miettiä sopivan raejakauman, ota myös selvää, mikä on pienin toimituserä, mitä myyjä on valmis toimittamaan. Selvitä myös valmiiksi puhalluspalvelun hinta, yleensä se kannattaa ostaa palveluna, jos et nyt satu olemaan alan asiantuntija.
 
Päädyitpä sitten hoitamaan eristykseen liittyvät asiat millä tavalla tahansa, muista aina se, että lisäeristys johtaa pienempiin lämmityskuluihin. Mitä pidempi aika kuluu, sitä moninkertaisemmin lisäeristys maksaa itsensä takaisin. Vaikka ilmasto lämpenee koko ajan, ehtii vuonna 2022 tehty lisäeristys viemään projektin plussan puolelle aivan takuuvarmasti 🙂
Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.