Varaa riittävästi aikaa, käy eri malleja läpi, ja tee valintasi!

Kylpyhuoneen laatoitus – mitä kaikkea asiasta pitää tietää ennen valintaa? Olemme käsitelleet jo useassa artikkelissa saunan remontointiin liittyviä aiheita, kuten kiukaan, lasiseinän, tai lauteiden valintaa. Usein saunan lisäksi remontoidaan samalla koko pesuhuone, tai jos asunnossa ei ole saunaa, on kylpyhuoneremontti yksi niistä urakoista, joka vaikuttaa suuresti asumismukavuuteen. Kylpyhuoneremontin suhteen olemme jo aiemmin käsitelleet kylpyammeen ja suihkukaapin valintaan liittyviä asioita, ja näiden kahden asian välillä valitseminen vaikuttaa suuresti koko pesu/kylpyhuoneen käyttöön. Kuitenkin ehkä vielä olennaisempi asia tunnelman kannalta on laattojen valinta, ja sitä asiaa käsitellään tässä blogikirjoituksessa.

Laatoitus kylpyhuoneen seinässä

Mitä kylpyhuoneremontti maksaa? Kuinka paljon kylpyhuoneen laattojen hinta vaikuttaa koko remontin hintaan?

Netistä löydät laadukkaita ohjevideoita kylpyhuoneremontin tekoon. Muista kuitenkin, että nyt puhutaan tilasta, jossa vesi roiskuu ja joka siis altistuu kosteudelle aivan jatkuvasti. Ehkä tässä tilanteessa riskit ovat liian suuret lähteä itse tekemään remonttia? Toki jos aivan varmasti tiedät mitä teet, niin anna mennä! Kylpyhuoneremontin hinta toki on sellainen, että moni haluaa siitä nipistää pois mahdollisimman paljon, mutta kuinka paljon kylpyhuoneremontti oikein maksaa?

Jos kylpyhuoneeseen tehdään ihan ”hela hoito” -remontti sähkö- ja putkitöineen, voit varautua maksamaan jopa yli 10 000 euroa. Pienemmät remontit, joissa esim. uusitaan pelkkä pienen kylpyhuoneen laatoitus, voi saada hoidettua reilulla parilla tuhannella eurolla. Materiaalivalinnoilla voit jonkin verran vaikuttaa hintaa, mutta muista, että tulet katselemaan kylpyhuonelaattoja useiden vuosien ajan! Eli kuten niin usein näissä remonttiasioissa, myös kylpyhuoneen laatoitus on projekti, jossa jokaisen on mietittävä se itselle paras hinta laatusuhde, suureksi avuksi tässä on tarjouspyynnön jättäminen.

Kylpyhuoneen seinälaatoitus

Laattojen hintaan vaikuttaa niiden koko ja materiaali, ja valikoimaa tunnetusti riittää. Esimerkiksi Laattapisteen valikoimassa kylpyhuoneen lattialaatan nelilöhinta (10.1.2021) vaihtelee välillä 9,13€ – 206,14€. Kymmenellä eurolla saat peruslaatan, ja reilun parinsadan euron neliöhinnalla saatkin sitten jo todella tyylikästä, lasitettua mosaiikkilaattaa. Eli kyllä, myös laattojen hinta vaikuttaa kylpyhuoneremontin kustannuksiin!

Muista ainakin nämä asiat laattojen valinnassa!

Kun budjetti on suunnilleen saatu mitoitettua, ja mahdollinen remontintekijä on löytynyt, on aika alkaa karsia netin valtavasta valikoimasta potentiaaliset laattavaihtoehdot. Tässä muutama asia, jotka kannattaa ehdottomasti muistaa valinnan yhteydessä:

1. Älä valitse pelkästään netin havainnekuvien perusteella

Jos sinulla vain suinkin on mahdollisuus, käy katsomassa eri vaihtoehtoja myös paikan päällä. 

2. Muista turvallisuus – älä valitse sileää laattaa

Vaikka se lempivaihtoehto olisi kuinka hieno tahansa, jätä se valitsematta, jos koet, että laattaa saattaa muodostua turvallisuusriskiksi. Kylpyhuoneen lattialaataksi kannattaa valita joko matta- tai karheapintainen laatta. Pienen laatat vähentävät jo itsessään lattian liukkautta, sillä saumakohtia on silloin erittäin tiheästi.

3. Iso vai pieni laatta?

Kuten ylempänä mainittiin, on pienempi laatta kylpyhuoneen lattialla saumauskohtien runsaasta määrästä johtuen sellainen, että se jo sinällään estää liukastumisen. Mitä tulee laatan ulkonäköön, niin välttämättä ei tarvitse ajatella niin, että pieneen kylpyhuoneeseen tulee pientä laattaa ja isompaan kylpyhuoneeseen isoa laattaa. Selkeän ja tunnelmallisen vaikutelman saat isoilla laatoilla pieneen kylpyhuoneeseen, muista kuitenkin huomioida laattojen asettelussa se, että jos viemäri on keskellä lattiaa, niin suurta laattaa ei kannata lattialle laittaa.

4. Muista valita tarkkaan myös saumojen väri

Laattojen värin ja materiaalin miettimiseen käytetään yleensä runsaasti aikaa, mutta siinä hötäkässä unohtuu helposti sopivan saumavärin valinta. Mieti myös tämä asia valmiiksi, ettet tee hätäistä päätöstä, mikä näkyy kylpyhuoneessasi seuraavan vuosikymmenen ajan 🙂

Kylpyhuone seinälaatoitus ja pyyhekoukut

Ja muista, että oli kyseessä sitten laatat, lauteet, tai vaikkapa terassilaudat, niin aina kannattaa pyytää tarjous. Se ei maksa sinulle mitään eikä sido sinua mihinkään.

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.