Korkkilattian vahvuudet ja heikkoudet?

Lattiaremontin yhteydessä (tai täysin uuden asunnon kohdalla) lattiamateriaalin valintaan kannattaa käyttää huolella aikaa ja harkintaa. Lattiamateriaalin valintaa pohdittaessa esiin nousee helposti ne tyypillisimmät vaihtoehdot: parketti-, lauta-, ja laminaattilattiat. Mutta eivät vaihtoehdot tähän lopu! Aiemmin olemme jo kertoneet vinyylilaatan hyvistä puolista, ja nyt on vuorossa se ympäristöystävällinen luonnontuote, eli korkkilattia. Korkkilattiaa ei välttämättä tule automaattisesti edes harkittua lattiamateriaaliksi, mutta lue tämä teksti loppuun ennen kuin teet päätöksesi 🙂

korkkilattia

Miksi valitsisin korkkilattian?

Korkki on aito luonnonmateriaali, ja siksi se sopiikin hyvin ympäristötietoiselle remontoijalle lattiamateriaaliksi. Korkkilattia tuntuu mukavalta, ja on vielä bonuksena erittäin kestävä. Sisustuksellisesta näkökulmasta mietittynä korkkilattia on omiaan tuomaan lämmintä tunnelmaa huoneeseen. Tämän kaiken lisäksi korkkilattia vaimentaa ääntä aivan erinomaisesti. Eli olisiko korkki sittenkin sopiva lattiavaihtoehto juuri sinulle?

Näiden hyvien ominaisuuksien lisäksi lattian asentaminen on suhteellisen helppoa, korkkilattia on yleensä ponttilautana, joka on helppo asentaa itse. Korkkilattiaa on saatavilla myös liimattavana laattana, ja myös laatan asentaminen onnistuu lähes jokaiselta. Kuitenkin jos vähänkin epäilet omaa osaamistasi, kannattanee käyttää lukkoponttilautaa.

Eli kun mietit lattiamateriaalivaihtoehtoja, muista myös korkkilattian mahdollisuus! Mitä asioita sitten kannattaa muistaa korkkilattiaa hankittaessa? Seuraavassa 5 vinkkiä, joiden avulla onnistut varmasti!

5 vinkkiä korkkilattian hankintaan ja asennukseen

Ennen kuin ryntäät asennushommiin, käy läpi mielessäsi nämä 5 asiaa:

1. Jos lattia on liimattavaa korkkilaattaa, ole tarkkana liiman käytön kanssa, sillä liian runsas liiman käyttö saa liiman tulemaan saumoista ulos.

2. Mittaa tarkasti tarvittava määrä! Moneen muuhun lattiamateriaaliin verrattuna korkkilattian huonona puolena voidaan pitää verrattain kallista hintaa. Eli hukkaan heitettävää, ylimääräistä materiaalia ei kannata varmuuden vuoksi hankkia.

3. Oletko valmis huoltamaan lattiaa? Korkkilattia ei missään nimessä ole se kaikista huolettomin vaihtoehto, vaan lakattua korkkilattiaa on huollettava säännöllisin väliajoin. Jos lattiaan on tullut pahoja vaurioita, on lattia hiottava ja lakattava uudelleen.

4. Tulisiko korkkilattia koko taloon liian kalliiksi? Hanki korkkilattia pelkästään keittiöön! Kuten aiemmin todettiin, voi korkkilattialle tulle aivan valtavasti hintaa, sillä se on sieltä kalleimmasta päästä eri lattiamateriaaleja vertailtaessa. Jos rahasi ovat tiukalla mieti ainakin keittiöön hankittavaa korkkilattiaa, sillä se toimii iskunkestävänä materiaalina erityisen hyvin keittiössä. Ihan jokainen kippo ei hajoa pudotessaan, toisin kuin vaikkapa laattalattian ollessa kyseessä.

5. Kilpailuta hankintasi, se nyt vaan säästää aikaa, vaivaa, ja rahaa 🙂

Nämä ohjeet muistaen, ei kun tarjouspyyntöä tekemään!

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.