Miksi valitsin kivitasot keittiöön?  Omakotiasuja kertoo 7 syytä valintaan.

Keittiöremontti on asia, joka tulee eteen säännöllisin, joskin onneksi aika pitkin väliajoin. Ja ihan uutta kotia rakentaessa keittiön varustelutaso materiaaleineen vaikuttaa suuresti asunnon loppuhintaan. ”Voit vielä vaikuttaa materiaaleihin!” on myyntilause, mitä käytetään jokaisen uuden asunto-osakkeen kohdalla. Kuitenkin pitää aina muistaa, että materiaaleihin vaikuttamisella on hintansa. Oman talon vuonna 2014 rakentanut Seppo kertoo seuraavassa, kuinka hän perheineen päätyi valitsemaan kivitasot keittiötasojen materiaaleiksi. Muista, että tämäkin hankinta kannattaa kilpailuttaa, Rautakauppias.fi -palvelun kautta voit saada tarjouksia myös kivialan yrityksistä perinteisten rautakauppojen ohella!

”Kivitaso oli helppo valinta”

Saimme haastateltavaksemme Pirkanmaalla asuvan, 42- vuotiaan Sepon. Hän ei koe missään nimessä olevansa mikään remontoija tai rakentaja, mutta silti ajatus uudesta omakotitalosta oli pyörinyt hänen nelihenkisen perheensä keskusteluissa jo muutaman vuoden ajan. Kaikki tämä realisoitui vuonna 2014, kun rakennustyöt alkoivat. Ennen sitä oli kuitenkin kahlattu läpi kaikki mahdolliset pintamateriaalivalinnat sun muut tiukat rakentamiseen liittyvät päätökset. Keittiön osalta päädyttiin kivitasoihin, seuraavassa 7 syytä kivitason valintaan. 

7 syytä kivitason valintaan

”Eri materiaaleihin tutustuttuamme päätimme vaimoni kanssa nostaa esille jokaisen vaihtoehdon hyvät ja huonot puolet. Tätä listaa olisi sitten mietittävä myös hinnan näkökulmasta. Valitsimme kivitasot seuraavista syistä johtuen:

1. Kivitasojen iskunkestävyys: kivitasot eivät naarmuunnu,  ja näin 6 vuotta omassa kodissa asuneena voin kyllä todeta, että tämä todellakin pitää paikkaansa! Kivitasot ovat saaneet vuosien aikana jos jonkinlaista osumaa, mutta mitään jälkiä ei ole jäänyt

2. Lämmönkestävyys: jos nyt ihan joka kerta ei muista laittaa puualustaa kattilalle, ei asiasta tarvitse ottaa sen kummemmin stressiä

3. Kosteudenkestävyys: taso kestää hyvin kosteutta, toki isot nestemäärät kannattaa kuivata pois tasoilta.

4. Helppous: Kivitason puhtaanapito on äärimmäisen helppoa, yleensä jo pelkkä kostealla liinalla pyyhkiminen riittää. Joskus käytän myös hieman pesuainetta, mutta yleensä siis pelkkä märkä rätti riittää.

5. Tyylikkyys: tämä oli ehkä kuitenkin se kaikista tärkein asia, sen voin tunnustaa! Kivitaso on siis äärimmäisen tyylikäs ratkaisu, ja se tuo keittiön ulkonäköön oman hienostuneen lisänsä.

6. Hinta-laatusuhde: kun vain muistaa puhdistaa tasot aika ajoin, on niiden käyttöikä käytännössä ikuinen. Tätä kautta hintavakin kivitaso maksaa itsensä pitkällä aikavälillä takaisin.

7. Kivitaso on hyvä leivonta-alusta: kunhan kivitaso on puhdas, soveltuu se erinomaisesti leivonta-alustaksi. Tällöin yksi säätämisvaihe jää leivonnasta pois, jotenkin se vaan on tosi vaivatonta!”

Kivitason hinta – tuleeko urakasta liian kallis? 

”Ajattelimme, että olemme valmiita maksamaan ”ikuisesta” kivitasosta huomattavasti enemmän, kuin perus-laminaatista. Suomessa on lukuisia kivitasotoimittajia, välttämättä kaikista kustannustehokkain ratkaisu ei ole ottaa sitä oman kaupungin toimittajaa. Ehdottomasti siis kannattaa pyytää tarjoukset eri toimittajilta, muista pyytää hinta myös kuljetuksesta ja mahdollisesta asennuksesta! Meillä koko paketti maksoi 2980€ vuonna 2014, ja sillä saimme 7 neliömetriä mustaa graniittitasoa asennettuna. Emme ole kyllä hetkeäkään katuneet”.

Kiitokset Sepolle kommenteista, tosiaan kivitasojen hinta riippuu tietenkin materiaalista, kuljetuksen hinnasta jne., mutta joka tapauksessa kannattaa varautua maksamaan nelinumeroinen summa. Ja aina kannattaa jättää tarjouspyyntö. 

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.