Finnfoam- tehokkaasti eristävä vaihtoehto

Yksi ratkaiseva asia koko talon energiatehokkuuden kannalta on eristemateriaalin valinta. Aikaisemmassa artikkelissamme esittelimme 7 eri vaihtoehtoa, joita olemme myöhemmissä artikkeleissamme esitelleet vielä erikseen. Tällä kertaa on Finnfoamin vuoro. 
 
Kuten jo aiemmin kävimme läpi, on erilaisia eristemateriaaleja runsaasti tarjolla, ja eri materiaaleissa on hyvät ja huonot puolensa. Tilanteet vaihtelevat, joten emme pysty antamaan kaiken kattavaa neuvoa, mikä materiaali on sopivin. Tee siis perinpohjainen selvitystyö ennen lopullista materiaalivalintaa. Artikkelisarjamme tarjoaa tähän valintaprosessiin hyvän pohjan!
 
Finnfoam – CE-merkitty laatutuote
Finnfoam on materiaali, jota voit käyttää oikeastaan kaikenlaiseen eristämiseen. Se on suomalaisen Finnfoam Oy:n tuottama suulakepuristettu polystyreenimateriaali. Materiaalissa on yhtenäinen solurakenne, mikä johtaa siihen, että Finnfoam on erittäin tiivis materiaali ja se siten eristää todella tehokkaasti . Materiaalin hyvänä puolena voidaan mainita myös se, että se ei homehdu.
 
Finnfoamin hyvät puolet tuodaan hyvin esille myös yrityksen omassa esitteessä , jossa todetaan seuraavaa:
 
Finnfoam on homehtumaton ja vettymätön lämmöneriste, jota käytettäessä ei tarvita erillisiä höyrysulkuja tai tuulensuojalevyjä. Finnfoam kestää erinomaisesti kosteutta, jäätymistä ja kuormitusta, eivätkä sen eristysominaisuudet heikkene ajan kuluessa. Asennuksen ja työskentelyn kannalta Finnfoam on niin ikään käytännöllinen, sillä se kestää jopa 30 t/m² pitkäaikaisen kuormituksen vaurioitumatta.”
 
Homeongelmien ehkäisyn lisäksi Finnfoam on oikea tuote korkeaa sisäilman laatua silmällä pitäen. Finnfoamista ei vapaudu terveydelle haitallisia aineita, ja sille on myönnetty sisäilman paras päästöluokitus (M1).”
 
Finnfoamia löydät lähes kaikista rakennustarvikkeita myyvistä liikkeistä, esimerkiksi Hankkija tarjoaa hyvän ja kattavan valikoiman. Hintavertailua kannattaa suorittaa, sillä hinnoissa on jonkin verran eroa, ja varsinkin isompien projektien kohdalla eristeiden hankinnassa kannattaa pyytää tarjous Rautkauppias.fi -palvelun kautta. Yhdellä tarjouspyynnöllä saat kattavasti tarjouksia, ja voit valita helposti itsellesi sopivimman vaihtoehdon.
 
Päädyitpä sitten hoitamaan eristykseen liittyvät asiat millä tavalla tahansa, muista aina se, että lisäeristys johtaa pienempiin lämmityskuluihin. Mitä pidempi aika kuluu, sitä moninkertaisemmin lisäeristys maksaa itsensä takaisin. Vaikka ilmasto lämpenee koko ajan, ehtii vuonna 2022 tehty lisäeristys viemään projektin plussan puolelle aivan takuuvarmasti 🙂
Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.