Mitä jos tekisinkin betonisen terassin?

Betoniterassi – voisiko se olla sopivin vaihtoehto? Sana ”terassi” tuo suurimmalle osalle meistä mielikuvan puusta tehdystä terassista, mutta näin ei välttämättä tarvitsisi olla. Liian usein terassin kohdalla keskitytään miettimään terassilautojen leveyttä tai sopivien terassiruuvien valintaa. Terassilautojen leveyden sekä terassilaudan värin valinnalla saat jo lukuisia erilaisia variaatioita terassin ulkonäköön, ja kokonaisuutta voit täydentää esimerkiksi valokatteella. Kun nämä valinnat on tehty, pystyt jo aika tarkasti kuvittelemaan sen, miltä lopputulos tulee näyttämään.
 
Mutta mitä jos valaisit terassin betonista? Betonivalun päälle voit laittaa esimerkiksi täysin huoltovapaata kivilaattaa, ja tämä luonnollisesti vaikuttaa suuresti koko terassin ulkonäköön. Betonipohjan päälle voit laittaa myös puupinnan, ja mikä parasta, voit myös vaihtaa tilalle esim. laattaa, jos puupinta alkaa jossain vaiheessa kyllästyttää. Tässä artikkelissa tuodaan esiin betoniterassin rakentamiseen vaikuttavia asioita, joista poimitaan 4 sellaista seikkaa, joita jokaisen betonirakentajan kannattaa miettiä.
 
 Betoniterassi
 
Betoniterassi – huomioi nämä 4 asiaa
Koko projekti alkaa betonivalun suunnittelusta ja se päättyy päällysteiden asentamiseen. Seuraavassa 4 asiaa, jotka sinun kannattaa huomioida projektin eri vaiheissa.
 
1. Betoni kuivuu todella nopeasti auringonpaisteessa
 
Ensinnäkin, jos sinua vähänkin epäilyttää tehdä betonivalu itse, käänny ammattilaisen puoleen! Jos kuitenkin luotat vahvasti omaan osaamiseesi, ja olet saanut valmiiksi pohjatyöt sekä kehikon betonivalua varten, olet valmis valamiseen. Muista tässä kohtaa, että betonivalu kuivuu yllättävän nopeasti, varsinkin aurinkoisella säällä. Betonipinnan tasoittamisessa ei siis kannata aikailla!
 
2. Jos betonipohjan päälle ei tule laattaa tai puuta, muista betonipinnan karhennus
 
Tämäkin asia on sellainen, joka pitää muistaa tehdä välittömästi, ennen kuin betoni ehtii kuivua. Betonipinnan karhennus on tärkeää muistaa, sillä sen ansioista pinta ei ole sateellakaan liukas.
 
3. Jos valitset laatan, huomioi liukastumisriski
 
Jos valitset terassillesi laatan, mieti tarkkaan laatan karheusaste. Liukas laatta voi esimerkiksi ensilumien sataessa olla todella varteenotettava riskitekijä. Jos mietit isoa ja sileää laattaa, mieti vielä kerran. Toki se on erittäin tyylikkään näköinen ja helppo puhdistaa, mutta käytännössä ainakin talvikäyttö on silloin lähes mahdotonta.
 
4. Muista riittävä kaato
 
Taas asia, jonka ammattilainen varmasti muistaa, mutta innostunut kotinikkari saattaa unohtaa. Suunnittele kaato siten, että sadevesi ohjautuu pois terassilaatan pinnalta. Ja kaato on aina tietenkin talosta poispäin!
 
Betoniportaat
 
Terassin pinta alkaa kyllästyttää – voiko sen uusia?
Terassi voi olla oikein tehtynä lähes huoltovapaa, mutta mitä jos haluat uusia terassin pintarakenteen? Kyllä, tämä on mahdollista, tarvitset jälleen kerran hyvän suunnitelman ja hieman aikaa. Uusi pinta saadaan aikaiseksi siten, että vanhan pintastruktuurin päälle laitetaan parin sentin kerron korjausainetta, ja siihen tehdään uusi kuviointi. Tämä mahdollistaa siis sen, että vaikka betoni sinänsä on ”ikuinen”, voi betoniterassin ulkonäkö muuttua säännöllisin väliajoin. Kannattaa siis terassia mietittäessä ottaa harkintaan myös betoninen vaihtoehto!
Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.