Accoya – hieman kalliimpi hinta, mutta helppohoitoisuudesta kannattaa maksaa

Ulkorakentamiseen on nykyään saatavilla valtaisa määrä erilaisia materiaalivaihtoehtoja. Olemme aikaisemmin jo käsitelleet terassilaudan leveyden merkitystä, sekä mm. komposiittilaudan käyttämisen hyviä puolia. Uusi tulokas markkinoilla on Accoya-lauta, jonka voidaan veikata kasvattavan suosiotaan ekologisuutensa ja helppohoitoisuutensa takia. Mitä Accoya -lauta oikein tarkoittaa? Tässä artikkelissa vastataan siihen kysymykseen!

Accoya – hyvä valinta lähes kaikkiin ulkokohteisiin

Accoya valmistetaan Pinus Radiata -männystä, ja se on tuotemerkki myrkyttömästi ja ekologisesti käsitellylle puulle. Accoya kyllästetään teollisuusetikalla, jolloin puun soluseinä turpoaa. Tämä vaikuttaa suuresti puun mittapysyvyyteen, sekä siihen, että puu ei lahoa. Tästä johtuen Accoya -puutuotteille myönnetään 25 vuoden takuu maansisäisiin rakenteisiin, ja peräti 50 vuoden takuu maanpäällisiin rakenteisiin.

Accoya -lauta on erittäin kestävää, ja esim. siitä rakennettu terassi on täysin huoltovapaa. Tämä toki näkyy tuotteen hinnassa, sillä Accoya on kalliimpaa kuin ns. normaali terassilauta. Accoyan hinta kipuaa jopa noin 150 euroon neliömetriltä. Hinta voi olla yksi iso tekijä siihen, että Accoya -lautaa ei vielä juurikaan käytetään yksityishenkilöiden rakennusprojekteissa. Tämä asia tulee todennäköisesti lähivuosina muuttumaan, ja sitä myöten myös hinnan uskotaan putoavan jonkin verran. Ja jälleen kerran, kaikki riippuu loppukäyttäjästä: Jos haluat terassin tai vaikkapa pergolan, jonka huoltotoimenpiteet voit unohtaa kymmenien vuosien ajaksi, niin siitä autuudesta voi jo jonkin verran maksaakin!

Accoya – ominaisuudet

Accoya -lauta on siis monella tapaa järkevä vaihtoehto sellaiselle henkilölle, joka miettii asioita pitkällä, jopa kymmenien vuosien tähtäimellä. Tässä vielä luettelo kaikista niistä hyvistä puolista, jotka saavat harkitsemaan sijoittamista Accoya -lautaan erilaisissa rakennusprojekteissa:

  • Accoya on etikkakäsittelyn ansiosta erittäin mittatarkkaa ja kestävää materiaalia
  • Accoya ei lahoa eikä siitä lähde ikäviä tikkuja
  • Accoya kestää hyvin UV -säteitä, vaaleanvärinen Accoya harmaantuu jonkin verran sään vaikutuksesta
  • Accoya on myrkytön, ekologinen vaihtoehto.
  • JA ennen kaikkea, Accoya on äärimmäisen huoltovapaa!

 

Kuten sanottua, ihan helppo valinta ei ole, kun mietitään esim. terassilaudan materiaalia. Kuitenkaan mitään kristallipalloa ei tarvita, että voidaan ennustaa Accoyan suosion valtaisaa kasvua lähivuosina, kuluttajat ovat valmiita maksamaan enemmän laadusta, ekologisuudesta ja helppoudesta. Muistathan aina pyytää tarjouksen hankinnoistasi, jo pienikin prosentuaalinen säästö tekee isossa terassissa tuntuvan rahasumman.

Haluatko oman yrityksesi esittelyn sivuillemme? Ota yhteyttä niin teemme haastattelun!

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.