Suihkukaapin valinta – huomioi nämä ainakin 5 asiaa!

Varsinkin vanhempien asunto-osakkeiden kohdalla ostaja saattaa joutua pohtimaan sitä, kannattaisiko asunnon kylpyamme uusia vai pitäisikö hankkia tilalle suihkukaappi? Molemmissa vaihtoehdoissa on toki omat hyvät puolensa, ja eri nettiforumien perusteella voidaan todeta kylpyammeiden uusi tuleminen. Tässä artikkelissa keskistytään kuitenkin siihen taloudellisempaan ratkaisuun, eli suihkukaapin valintaan. Suihkukaappi voi osaltaan helpottaa arkea esim. perheissä, joissa on lemmikkieläimiä, mutta muista olla tarkkana vesieristyksen suhteen, suihkukaapin silikonitiivisteiden pettäessä laskun suuruus voi yllättää!

Suihkukaapin hankinta, hinta ja asennus

Suihkukaapin valinnassa on ensin mietittävä luonnollisestikin sitä, mikä oma tarve on, ja millaiseen tilaratkaisuun suihkukaappia ollaan asentamassa. Esimerkiksi K-Raudan valikoimista löydät lukuisia eri suihkukaappivaihtoehtoja, suihkukaapin hinta vaihtelee välillä 399€ – 2020€ (6.12.2020), eli jälleen kerran puhutaan sen hintaluokan hankinnasta, joka kannattaa ilman muuta kilpailuttaa. 

Suihkukaapin asentamisessa pitää ottaa huomioon poistoveden kulkeutuminen suoraan viemäriin. Yleensä asennus tehdään juuri näin, ja tällöin on hankittava ja asennettava myös vesilukko. Ja totta kai myös se pitää huomioida, että kylpyhuoneesta on löydyttävä lattiakaivo, jotta suihkukaappia voidaan edes harkita. Asennustyö kannattaa jättää ammattilaiselle, sillä vaikka netti on pullollaan erilaisia asennusvideoita, johtaa väärin tehty asennus helposti kosteusvaurioihin. Luota siis tässä tilanteessa ammattilaiseen!

5 syytä valita suihkukaappi

Jos mietitään muita vaihtoehtoja suihkukaapille (esim kylpyamme tai suihkunurkkaus), voidaan jokaisella vaihtoehdolla nähdä omat hyvät puolensa. Tässä artikkelissa keskitymme ainoastaan kaappivaihtoehtoon, joten seuraavassa 5 syytä, jotka puhuvat suihkukaapin hankinnan puolesta:

1. Suihkukaappi suojaa: sinun ei jokaisen suihkukerran jälkeen tarvitse heilua kumilastan kanssa kuivaamassa koko kylpyhuoneen lattiaa (se ei muuten ikinä täysin kuivu, kokeilepa mennä heti telaamisen jälkeen sukat jalassa kävelemään kylpyhuoneeseen 🙂 )

2. Lemmikkieläinten pesu hoituu vaivattomasti. Koira ei pääse karkuun eikä sitä kautta pesuaine leviä ympäri kylpyhuonetta.

3. Riski kosteusvahingoille pienenee. Jos esim. kylpyhuoneen lattian vesieristyksessä on ongelmia, ei se haittaa, sillä vesi johdetaan suoraan kaapista viemäriin.

4. Äänenvaimennus: jos perheessä esim. yksi henkilö herää jo klo 5.00 aamusuihkuun, muut asujat eivät herää niin helposti suihkun ääniin, kunhan suihkussa ei lauleta 🙂

5. Kaappi on helppo pitää puhtaana. Kaapin seiniin roiskuneesta vedestä kertyneen kalkin pyyhkiminen säännöllisin väliajoin on ehkä se suurin operaatio, mikä on aika ajoin tehtävä

Eli jos haluat vaivattoman ratkaisun kylpyhuoneeseesi, mikä yleensä myös säästää runsaasti vettä verrattuna vaikkapa kylpyammeeseen, kannattaa ilman muuta harkita suihkukaapin asentamista. Ammattilaisen hoitamana vesivahinkoriskit saadaan minimoitua, ja kilpailuttamalla hankinnan varmistat itsellesi sopivimman kokonaisuuden. Eli ei muuta kuin suihkukaappia hankkimaan!

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.