Olisiko kylpyamme sopiva ratkaisu kotiini? 5 asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon!

Edellinen artikkelimme käsitteli suihkukaapin valintaan liittyviä hyviä puolia. Tasapuolisuuden vuoksi on aika kertoa seikoista, jotka voivat kallistaa vaakakupin kylpyammeen valinnan puolelle. Molemmat vaihtoehdot ovat sinänsä hyviä, jos kylpyhuoneen tilaratkaisut mahdollistavat valinnan. Tässä artikkelissa käydään läpi ammeen hyvät puolet sekä yleisesti kylpyammeen hankinnan hintatasoa. Kumpaan valintaan sitten päädytkin, muista, että hankinta tulee miettiä pitkäaikaisena sijoituksena, joka vaikuttaa arkeesi todella pitkällä aikavälillä! 

Kylpyamme: hankinta, asentaminen ja hinnoittelu 

Jos suihkukaappien kohdalla valinnanvaraa on paljon, voidaan sanoa samaa myös kylpyammeista. Pelkästään Netraudan valikoimista eri malleja löytyy jopa satoja erilaisia! Valittavana on valtava määrä erilaista designia, ja ammeen materiaalivaihtoehtojakin löytyy runsaasti perus-saniteettiakryylista aina kuparisiin kylpyammeisiin. Tämä vaikuttaa myös huomattavasti ammeen ulkonäköön ja sitä kautta myös koko kylpyhuoneen tunnelmaan. Esimerkkinä toimii vaikkapa neliön muotoinen japanilainen kylpyamme Gemlook.

Ensimmäisen ison reunaehdon kylpyammeen hankinnassa sanelee yleensä kylpyhuoneen koko, sillä amme vie huomattavan paljon tilaa, ja kylpyhuoneessa pitäisi kylpemisen lisäksi olla tilaa myös pukeutumiseen ja riisuuntumiseen. Suuresti hankintaa vaikuttaa totta kai myös kylpyammeen hinta. Hintahaarukka on valtava: siinä missä jo reilun 300€;n investoinnilla saat toimivan kylpyammeen, pääset luxusmallista pulittamaan jopa yli 5000 euroa! Eli ennen hankintapäätöksen tekemistä, tarkista pankkitilisi saldo 🙂

5 syytä valita kylpyamme

Kuten jo mainittiin, kertoi edellinen artikkelin suihkukaapin eduista, ja täytyy todeta, että suihkukaapilla on kiistatta hyvät puolensa. Seuraavassa kerrotaan 5 syytä siihen, miksi kuitenkin ehkä kannattaisi myös harkita kylpyammeen hankintaa:

1. Kylpyamme on tyylikäs: faktat pöytään, hienoinkin suihkukaappi on todella tyylitön verrattuna kylpyammeeseen. Ja jos vaan rahaa riittää, niin jo pelkällä laadukkaalla ammeella saat luotua tyylikkään kylpyhuonekokonaisuuden.

2. Spa-tunnelma: Kylpyamme, kynttilät, musiikkia ja lasillinen viiniä tarjoaa kylpylämäisen pakohetken arjen kiireen keskellä. Tämä ei taida onnistua suihkukopissa?

3. Lapset tykkäävät kylpemisestä: pienelle lapselle kylpyhetki voi olla suuri seikkailu, jälleen kerran tämäkin on asia, jota ei suihkukoppi pysty tarjoamaan!

4. Lemmikkien pesu hoituu helposti: mikä olisikaan hienompaa kuin tarjota rakkaalle lemmikilleen kylpyhetki? HUOM! Tässä kannattaa kuitenkin muistaa, että esim. osa koirista ei voi sietää kylpemistä, pahimmillaan koira jopa stressaantuu rentouttavaksi suunnitellusta kylpyhetkestä!

5. Kylpyammeen käyttö voi joissain tilanteissa jopa säästää vettä: totta se on! Toki tämä väite ei oikein kestä lähempää tarkastelua, sillä vettä säästyy vain siinä tilanteessa, jos sinulla on tapana ottaa todelle, siis toodella pitkiä suihkuja. Lähtökohtaisesti kylpeminen kuluttaa kyllä suuremman määrän vettä kuin suihku.

Jos siis haluat luoda kotiisi viihtyisän spa-ympäristön, johon pystyt pakenemaan hetkeksi hektistä arkeasi, voi kylpyamme olla erittäin hyvä vaihtoehto. Ja jos vain tilaa on riittävästi, niin kylpyamme ja suihkukaappi eivät poissulje toisiaan, parhaimmillaan kylpyamme toimii suihkuvaihtoehdon rinnalla ja esim. kerran viikossa. Muista kuitenkin kilpailuttaa myös kylpyammehankintasi, sillä vaihtoehtoja on todella paljon ja hintahaarukka on ammeissa erittäin laaja.

Kilpailuttamalla remonttihankintasi  Rautakauppias.fi -palvelussa, saat:
  • parhaan hinnan
  • tarjouspyyntösi helposti usealle eri tarjoajalle
  • valmiiksi mietityn tarjousmuodon, jolloin sinun ei tarvitse miettiä tarjouspyynnön sisältöä
  • mahdollisuuden pohtia rauhassa sitä, minkä tarjouksen valitset

Tämä kaikki on sinulle täysin ilmaista, eikä tarjouspyynnön jättäminen sido sinua mihinkään.